Βάζει στο περιθώριο τον Κασιδιάρη ο Μιχαλολιάκος

Ανάλογους χαρακτηρισμούς εκτόξευσε σε βάρος και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, αλλά και κατά του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκη, στον οποίο πέταξε χαρτιά! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η έκρηξη και η ακραία συμπεριφορά του Ηλ. Κασιδιάρη δεν έχει να κάνει τόσο με την πολιτική της κυβέρνησης για το Προσφυγικό όσο με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του επικεφαλής της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου είναι στο εξής να ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή τακτική προκειμένου να γίνει αποδεκτός από ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Να απαλλαγεί τόσο ο ίδιος όσο και η Χρυσή Αυγή από το στίγμα μιας οργάνωσης που βρίζει, προπηλακίζει και απειλεί τις ζωές ανθρώπων, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά του. Απώτερος στόχος του είναι να ακολουθήσει μια διαδρομή αντίστοιχη με αυτήν της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία.

Με την προοπτική αυτή, ως φαίνεται, δεν συμφωνεί ο Ηλ. Κασιδιάρης και προκειμένου να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Ν. Μιχαλολιάκου επανήλθε στις γνωστές ακραίες συμπεριφορές, ανασύροντας έτσι στη μνήμη των πολιτών ανάλογες σκηνές από το πρόσφατο παρελθόν, που ο κ. Μιχαλολιάκος θα προτιμούσε να διαγραφούν, καθότι δεν διευκολύνουν τα σχέδιά του για πολιτική νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Λέγεται, μάλιστα, ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Ν. Μιχαλολιάκος παρομοιάζει τον Ηλ. Κασιδιάρη με τον Ερνστ Ρεμ, που δολοφονήθηκε από τον Χίλτερ «τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών» λόγω του ότι συνωμοτούσε ζητώντας μια πιο ακραία στάση από ό,τι είχε το ναζιστικό καθεστώς. Από την πλευρά του, ο Ηλ. Κασιδιάρης αντιλαμβάνεται ότι αν υπάρξει αλλαγή πλεύσης της οργάνωσης ναυαγούν οριστικά τα δικά του σχέδια για αναρρίχηση στην ηγεσία. Γνωρίζει επίσης ότι αν επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης και αποχωρήσει, τερματίζουν οριστικά οι φιλοδοξίες του για πολιτική καριέρα. Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, εκρήξεις όπως η προχθεσινή προβλέπεται να είναι συχνότερες τους επόμενους μήνες…


Σχολιάστε εδώ