Σημεία και τέρατα θα βγουν στον αφρό…

Σε κάθε ευκαιρία, ο δεύτερος τονίζει ότι αν εκλεγεί αρχηγός, ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, που θα κάνει είναι να ξεκινήσει διαχειριστικό έλεγχο στο κόμμα για την περίοδο 2009-2015. Στο διάστημα δηλαδή που στην ηγεσία ήταν ο κ. Σαμαράς. Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη προαναγγέλλουν ότι από τον έλεγχο θα προκύψουν «σημεία και τέρατα» κι ενδεχομένως κάποιοι να βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων, λένε, θα ερευνηθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου. Επίσης θα αναζητήσουν -αν υπάρχουν- τα έγγραφα (νομότυπες αποδείξεις) για το κόστος των εσωκομματικών εκλογών, τα παραστατικά, δηλαδή, που αφορούσαν την πληρωμή της εταιρείας που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη.

***

Ποιος;

Μια από τις πρώτες αποφάσεις που είχε πάρει ο Β. Μεϊμαράκης την περίοδο που ήταν μεταβατικός πρόεδρος ήταν να θέσει εκτός Λ. Συγγρού συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος. Με το αιτιολογικό της αντικομματικής συμπεριφοράς, της ασέβειας προς το πρόσωπό του, ενώ η υπόθεση είχε -λένε- και κάποιες… ροζ αποχρώσεις. Ο κ. Μεϊμαράκης είχε δώσει μάλιστα εντολή να του απαγορευθεί η είσοδος στα κεντρικά γραφεία. Ωστόσο, ο εν λόγω εντάχθηκε στο επιτελείο του Άδ. Γεωργιάδη και ως εκπρόσωπός του πλέον κόβει βόλτες στο κτίριο της Λ. Συγγρού. Αθάνατη Νέα Δημοκρατία…

***

Περί των 800.000 ευρώ κυμαίνεται το ποσό που -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία η Vodafone για την τεχνική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών. Ποσό απαγορευτικό για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, αλλά η εταιρεία δεν έχει περιθώρια για εκπτώσεις. Στη Λ. Συγγρού ποντάρουν στη μαζική προσέλευση στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα – ή έστω ένα σημαντικό μέρος αυτών. Πλην όμως, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων έχει σαφώς ατονήσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσοι θα αποφασίσουν τελικά να πάνε στις κάλπες.

***

«Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» από το στενό περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά ότι ο πρώην πρόεδρος δεν εμπλέκεται κατ’ ουδέναν τρόπο στην εσωκομματική μάχη. Δεν πείθουν κανέναν φυσικά. Άλλωστε τα γεγονότα δείχνουν ότι όχι απλώς εμπλέκεται αλλά δίνει και μάχη υπέρ του… Άδ. Γεωργιάδη. Τηλεφωνεί ο ίδιος σε βουλευτές και στελέχη και τους παροτρύνει να επιλέξουν τον τελευταίο για πρόεδρο της παράταξης. Σημ.: Αν έχει κανένας Σαμαρικός αντιρρήσεις, έχουμε στη διάθεσή τους και ονόματα βουλευτών από τη Θεσσαλία, και όχι μόνο.


Σχολιάστε εδώ