Σαμαράς – Βενιζέλος έσονται εις σάρκα μίαν

Σαμαράς και Βενιζέλος συμπίπτουν στην ίδια πρόβλεψη, ότι ο Τσίπρας αποτελεί παρένθεση και είναι θέμα χρόνου η παράδοση του Μαξίμου. Έχουν ανοιχτή γραμμή και υπάρχει συντονισμός στις παρεμβάσεις τους, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των στενών συνεργατών τους, αν και ο Βαγγέλης προτιμά τις προσωπικές επιθέσεις. Βγάζει… διαγγέλματα κατά του μόνιμου… εχθρού του, του Τσίπρα, τις τελευταίες δε βδομάδες στο… ρεπερτόριό του έχει εντάξει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, για παρεμβάσεις τους, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

Από την πλευρά του ο Σαμαράς αποφεύγει τις δηλώσεις και τις προθέσεις του τις δημοσιοποιεί το alter ego του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Όπως έκανε προχθές, που δήλωσε στους δημοσιογράφους -όχι βέβαια χωρίς λόγο- ότι «αν καταρρεύσει η κυβέρνηση, πρέπει να αναλάβουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

Το ότι ο κ. Λαζαρίδης μίλησε και για τον Βενιζέλο σημαίνει ότι υπάρχει κοινό σχέδιο των δύο. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι από τότε που έπεσαν δεν έχουν κρύψει πως στόχος τους είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Γνωστή, εξάλλου, είναι η άποψη του Σαμαρά ότι επικεφαλής της κυβέρνησης, από τη στιγμή που θα φύγει ο Τσίπρας, δεν μπορεί να τεθεί ένας τεχνοκράτης αλλά ένας πολιτικός που να διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με την Ευρώπη και παράλληλα να έχει γνώση και εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον… εαυτό του.

Ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του διδύμου, στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν την επιστροφή του Σαμαρά ως… εφιάλτη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση γαλάζιου βουλευτή ότι «ο κ. Σαμαράς κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου».

Πάντως, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους κοινή είναι η εκτίμηση ότι Σαμαράς και Βενιζέλος καλλιεργούν και επιδιώκουν την επιστροφή τους γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την πολιτική… ανεργία, αλλά κάνουν πως ξεχνούν ότι δεν έχουν πλέον… ζήτηση…


Σχολιάστε εδώ