Μέχρι και 8,5 εκατ. ευρώ μπορεί να φτάσει η χασούρα στον ΠΑΟ

Πώς βγαίνει αυτή η χασούρα; Η απόφαση καλεί τον Παναθηναϊκό να καταβάλει πρόστιμο 190.000 ευρώ. Επιπλέον, οι «πράσινοι» έχουν τιμωρηθεί ήδη με 23.500 ευρώ πρόστιμο τη φετινή σεζόν. Πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό και από την UEFA για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League με αντίπαλο την Καμπάλα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν θα βγάλει χρήματα από τα ταμεία του μόνο, αλλά δεν θα βάλει κιόλας, όπως προβλέπεται από τις ρήτρες βίας που έχουν τοποθετηθεί στα διάφορα συμβόλαια της Super League.

Η Nova αναμένεται να ενεργοποιήσει τη σχετική πρόβλεψη, που της δίνει το δικαίωμα να μην καταβάλει 300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ομάδα η οποία αποδείχθηκε υπαίτια για τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα. Κάτι τέτοιο ισχύει με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με βάση το σκεπτικό της εκδοθείσας απόφασης θεωρείται υπεύθυνος για τη ματαίωση του ντέρμπι. Αντίστοιχη ρήτρα προβλέπεται και στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Ο οργανισμός έχει δικαίωμα να μην καταβάλει στον σύλλογο ένα ποσό που ανέρχεται από το ύψος του προστίμου που του επιβλήθηκε μέχρι το διπλάσιό του (190.000- 380.000 ευρώ).

Το «τριφύλλι» θα εκτίσει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών δίχως φιλάθλους, εάν δεν μειωθεί ή καταπέσει η ποινή σε δεύτερο βαθμό, και έτσι οι κερκίδες του «Απόστολος Νικολαΐδης» θα μείνουν άδειες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εισπράξεις από εισιτήρια και από τα γενικότερα έσοδα που συνοδεύουν κάθε εντός έδρας παιχνίδι από την παρουσία φιλάθλων. Το… χαμένο ποσό υπολογίζεται περίπου στις 200.000 ευρώ. Με βάση τον νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2015, ο Σταύρος Κοντονής έχει δικαίωμα να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο 10.000-1.000.000 ευρώ για όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο στις 21 Νοεμβρίου. Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού μπορεί να προχωρήσει και στο κλείσιμο θυρών ενός γηπέδου για όσο κρίνει απαραίτητο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο για τον Παναθηναϊκό, αυτό θα αφορά τις θύρες 13 και 14. Κι άλλα χαμένα έσοδα επομένως.

Η αποτίμηση των ζημιών στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά το ντέρμπι των «αιωνίων», που δεν έγινε ποτέ, προκάλεσε ακόμα έναν πονοκέφαλο στους «πράσινους». Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Και όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στη ζημιά που έπαθε το «τριφύλλι» τον Αύγουστο, μετά τους δύο απανωτούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Η συμμετοχή και μόνο στους ομίλους του Europa League, αφού για το Champions League ήταν από την αρχή δύσκολα τα πράγματα, βάζει 2,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία κάθε ομάδας. Από το market pool, επίσης, και τα συναφή ο Παναθηναϊκός αναμενόταν να εισπράξει περίπου 2 εκ. ευρώ. Τα χρήματα που φέρεται να στερείται ο Παναθηναϊκός, ακόμα και με την πιο θετική προσέγγιση, άνευ προστίμου από τον Σταύρο Κοντονή και με μικρές ρήτρες βίας, ανέρχονται σε πάνω από 7.000.000 ευρώ αλλά μπορεί και να πλησιάσουν τα 8.500.000 σε διαφορετική περίπτωση.


Σχολιάστε εδώ