Λουκέτο σε 250.000 επιχειρήσεις και 800.000 άνεργοι!

Ο απολογισμός της μ.κ. (μετά κρίση) εποχής μόνο ερείπια περιέχει, και αυτό είναι ορατό όπου κι αν περπατήσεις. Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί για τις κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα. Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην «Πρώτη συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», την οποία διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ, είναι αποκαλυπτικά για τη φτώχεια, τα λουκέτα και τα συσσίτια που έφεραν οι Γ. Παπανδρέου – Σαμαράς – Βενιζέλος, για τα οποία μάλιστα επιχαίρουν!

«Τα τελευταία 7 χρόνια η ελληνική οικονομία απώλεσε πάνω από το 1/4 του ΑΕΠ, γεγονός πρωτοφανές για μια οικονομία σε ειρηνική περίοδο, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 200.000 επιχειρήσεις έπαψαν να λειτουργούν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, τονίζοντας ότι «το δράμα πολλών συναδέλφων μας, που πλέον δεν είναι ενεργοί, δεν σταμάτησε με το κλείσιμο της επιχείρησής τους. Αρκετοί από αυτούς έχουν βρεθεί σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, αναζητώντας την καθημερινή τους τροφή σε συσσίτια και φιλανθρωπίες. Την ίδια στιγμή τα ονόματά τους και οι επωνυμίες των επιχειρήσεών τους περιλαμβάνονται στους καταλόγους και στις λίστες των οφειλετών του Δημοσίου, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και των τραπεζών». Και κατέληξε λέγοντας: «Για τη ΓΣΕΒΕΕ η χρονιά που τελειώνει υπήρξε μια χρονιά διάψευσης των προσδοκιών αλλά και βίαιης ανατροπής των προτεραιοτήτων».

Αλεξιάδης: Οδύσσεια…

«Η πενταετής ύφεση έπληξε πολλαπλώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνέπεια να κλείσουν 250.000 και να χαθούν 800.000 θέσεις εργασίας. Για όσες θα άντεχαν, τις περίμενε η Οδύσσεια της χαμηλής ζήτησης, του ακριβού δανεισμού, του ασύμμετρου εξωτερικού ανταγωνισμού και της υπερφορολόγησης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Και, όπως είπε, το κόστος της ύφεσης φαίνεται από το ότι «από το 2007 και εδώ έχουν χαθεί από την ελληνική οικονομία επενδύσεις ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, ή το 65% του συνολικού τους ύψους. Ειδικά η μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων μεταξύ 2009 και 2014 αγγίζει το ιλιγγιώδες 67%»!

Η επόμενη μέρα

Για το τι θα γίνει από δω και πέρα, ποιες είναι οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε: «Προχωράμε

1. στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος,

2. στην εισαγωγή και προώθηση των «ηλεκτρονικών» συναλλαγών,

3. στη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης,

4. στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης,

5. στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης,

6. στη βελτίωση του πλαισίου για τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις του Δημοσίου και

7. στην κεντρικοποίηση του συστήματος προμηθειών».

***

11.500 σελίδες η φορολογική νομοθεσία!

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση προχωρεί στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος ήταν η απάντηση στην… μπηχτή του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ ότι:

«Η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα καταλαμβάνει την έκταση μιας 20τομης εγκυκλοπαίδειας, αφού εκτείνεται σε 11.500 σελίδες, στοιχείο που καθιστά απαραίτητη τη συχνή φυσική επαφή του φορολογουμένου με τη φορολογική διοίκηση, με άλλα λόγια για όσο χρονικό διάστημα το φορολογικό σύστημα αντιμετωπίζει τον φορολογούμενο ως δυνάμει ένοχο, ο φορολογούμενος θα σκαρφίζεται τεχνάσματα ώστε να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε ”νόμιμη” φοροαποφυγή».


Σχολιάστε εδώ