ΚΑΤΩ… στον Πειραιά

Δεσμευόταν, δε, να κάνει και… κοινωνική πολιτική και να χρεώνει τον καφέ 2,50 ευρώ από 3,50 που είναι σήμερα. Το αίτημα προσυπέγραφε και ο νομικός σύμβουλος του νεκροταφείου και γι’ αυτό οι περισσότεροι σύμβουλοι ήταν έτοιμοι να το ψηφίσουν. Ευτυχώς όμως για τους συμβούλους, που υπάρχουν ανάμεσά τους παλιές… καραβάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν τις παγίδες και προστατεύουν ολόκληρο το συμβούλιο. Όπως ο Τάκης Αβραμίδης από τον Πειραιά, που μόλις είδε τι πήγαινε να γίνει πήρε τον λόγο και είπε πως δεν έχει δικαίωμα το ΔΣ να χαμηλώσει το ενοίκιο γιατί ο ενοικιαστής πήρε το κυλικείο έπειτα από διαγωνισμό, ακριβώς γιατί είχε δώσει μεγαλύτερο τίμημα. Αν χαμηλώσουμε το ενοίκιο, τόνισε, θα έρθει ο δεύτερος που είχε προσφέρει 15.000 ευρώ ενοίκιο και θα πει «γιατί δίνετε το κυλικείο με 8.000 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που εγώ είχα προσφέρει περίπου τα διπλά;». Αν, δε, προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όλα τα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν τη μείωση του ενοικίου κινδυνεύουν να καθίσουν στο σκαμνί! Το επιχείρημα ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους συμβούλους να απορρίψουν το αίτημα του ενοικιαστή του κυλικείου.

• Στο συμβούλιο όμως ακούστηκε και η καταγγελία Πειραιώτη που ανέφερε πως συγγενικό του πρόσωπο είχε ταφεί σε… λάθος οικογενειακό τάφο! Αλλού είχαν υποδείξει οι οικείοι του και σε άλλον έθαψαν οι εργάτες τον συγγενή τους. Και τώρα υπάρχει μεγάλο μπλέξιμο, γιατί ο ιδιοκτήτης του τάφου διαμαρτύρεται επειδή του έβαλαν τη σορό ξένου ανθρώπου, ενώ οι συγγενείς είναι ανάστατοι γιατί ο άνθρωπός τους δεν βρήκε ησυχία μετά… θάνατο, για να γίνει εκταφή και επαναταφή στο σωστό σημείο χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία, διατυπώσεις κ.λπ.

• Σε συναγερμό θα βρίσκεται η Τροχαία του Πειραιά την περίοδο των εορτών για να διευκολυνθεί ο κόσμος που θα έρθει στην πόλη. Για το θέμα αυτό είχε σύσκεψη ο δήμαρχος Γ. Μώραλης με τον διοικητή της Τροχαίας Σπύρο Λάσκο. Ήδη η κατάσταση στο κέντρο είναι πολύ δύσκολη λόγω των έργων για το τραμ και αναμένεται να επιδεινωθεί με το κλείσιμο της Ομηρίδου Σκυλίτση.

• Τα Δικαστήρια του Πειραιά θα μεταφερθούν οριστικά στο κτίριο της Ραλλείου και οι χώροι θα είναι έτοιμοι σε δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών. Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Πειραιά Ελένη Σταματάκη, που είχε υποβάλει το σχετικό ερώτημα. «Αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, «κάνουμε προσπάθειες για την εξεύρεση των πόρων που θα απαιτηθούν και ήδη έχουμε απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς Σταθάκη και Σπίρτζη για να εξετάσουν τρόπους χρηματοδότησης».

• Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας θα διοργανωθεί τον Μάιο του 2016 η γιορτή του Yachting, που μέχρι τώρα γινόταν στον Πόρο. Αυτό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνη Στελιάτο.

• Υπό… μετακόμιση είναι τα ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πειραιά, αφού η σύμβαση ενοικίου με το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας έληξε. Η διοίκηση του ιδρύματος εξετάζει δύο κτίρια, το πρώην Sprider απέναντι από την Αγία Τριάδα, που ανήκει στη Μητρόπολη, και ένα άλλο στη λεωφόρο Πειραιώς κοντά στη Στατιστική Υπηρεσία. Οι ασφαλισμένοι πάντως και οι συνταξιούχοι της πόλης διατείνονται πως το κτίριο στην Πειραιώς δεν εξυπηρετεί γιατί είναι μακριά από το κέντρο και ζητούν να βρεθεί ένας χώρος κοντά εκεί που στεγάζεται σήμερα το ΙΚΑ, στην περίπτωση που απορριφθεί το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τα Sprider.

• Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Πειραιά, αφού εορτάζει ο προστάτης των Ναυτικών Άγιος Νικόλαος. Κεντρικό σημείο του εορτασμού ο ιστορικός ναός του αγίου που βρίσκεται στο λιμάνι, το οποίο έχουν κατακλύσει από την Παρασκευή, για να αποδώσουν τιμές, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ», η κορβέτα «ΡΟΥΣΣΕΝ» και η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ».


Σχολιάστε εδώ