Καίει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταθάκης

Οι αποκαλύψεις αυτές δεν εκθέτουν απλά τον κ. Σταθάκη, πλήττουν και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εντιμότητα των στελεχών ήταν ένα από τα κριτήρια για τα οποία οι πολίτες τους έστειλαν στην εξουσία. Οι αποκαλύψεις για την έκταση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Σταθάκη ανοίγει ταυτόχρονα και μια άλλου είδους συζήτηση που «πυροδοτεί» σειρά ερωτημάτων, όπως κατά πόσο συνάδει ένα στέλεχος της Αριστεράς να διαθέτει περιουσιακά είδη (καταθέσεις, ακίνητα κ.ά.) τόσο μεγάλης αξίας και πώς μπορεί να είναι πειστικός έναντι των πολιτών όταν εμφανίζεται ότι δίνει μάχη για τα προβλήματα και τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων. Ερωτήματα που σίγουρα τίθενται από τους πολίτες που παρακολουθούν έκπληκτοι τα ιλιγγιώδη ποσά που έχει στην κατοχή του ο κ. Σταθάκης. Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε για το… διάτρητο «πόθεν έσχες» του δεν έπεισαν κανέναν. Υποστήριξε ότι ο λογαριασμός των 800.000 ευρώ ανήκει στη μητέρα του κι ότι ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν απλώς… συνδικαιούχοι. Είπε ακόμη ότι το ποσό δηλώθηκε το 2013, αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν το είχε καταγράψει στο «πόθεν έσχες» του 2011.

Ανάλογα συγκεχυμένες ήταν οι εξηγήσεις του υπουργού Οικονομίας και για τα… 38 ακίνητα (αγροκτήματα, αποθήκες, κατοικίες κ.ά.). Είπε μεταξύ άλλων ότι ανήκουν στη σύζυγό του και πως βρίσκονται υπό δικαστική διεκδίκηση, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί δεν τα κατέγραψε με σαφήνεια στο «πόθεν έσχες».

Οι εμπλοκές του Παπασταύρου δεν έχουν τέλος…

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να ασχοληθεί με τα «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Γκ. Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή Αλ. Μητρόπουλου και του Στ. Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.

Από τον πρώτο έλεγχο και στις τρεις περιπτώσεις είχαν διαπιστωθεί προβλήματα και αποκλίσεις στη δηλωθείσα περιουσιακή κατάστασή τους και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και από το μέτωπο αυτό.

Στο μεταξύ, το Ελεγκτικό Συνέδριο καλεί δύο πρώην υπουργούς να επιστρέψουν στο Δημόσιο τεράστια ποσά, έπειτα από έλεγχο που είχε γίνει στο παρελθόν στα «πόθεν έσχες» τους. Πρόκειται για τον Γ. Ανθόπουλο από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μετείχε στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη και ο οποίος καλείται να επιστρέψει ποσό της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ και τον Αρ. Τσιπλάκο της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη (1990-1993) και ο οποίος πρέπει να επιστρέψει 150.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ