Δίνουμε τη μάχη της πραγματικής οικονομίας

«Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό η ΕΣΕΕ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ”πραγματικής οικονομίας” και να παρεμβαίνει αιχμηρά στον δημόσιο διάλογο με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, να εκπροσωπεί το ελληνικό εμπόριο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο δικός μας πραγματικός μονόδρομος, μαζί με την ευθύνη του καθενός από εμάς για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου, της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Νέες πρωτοβουλίες

Η μεσαία τάξη της χώρας εξακολουθεί να πλήττεται ανεπανόρθωτα, όμως η επανάληψη της ίδιας καταστροφικής συνταγής όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα αλλά, αντίθετα, συμβάλλει στη διαιώνισή του, προσθέτει ο κ. Κορκίδης, γι’ αυτό και η ΕΣΕΕ, για το εμπόριο του αύριο, προωθεί πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ενίσχυση και την προώθηση της ψηφιακής αγοράς στην Ελλάδα, η οποία θα αλλάξει το τοπίο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προσθέτοντας και όχι αφαιρώντας δραστηριότητες από το εμπόριο. Οι πρωτοβουλίες της ΕΣΕΕ αφορούν μεταξύ άλλων:

• Επέκταση κάθε ελληνικής εμπορικής επιχείρησης στο e-commerce με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και «ψηφιακής βιτρίνας».

• Δράση της ΕΣΕΕ «eμπόριο» για την προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς και την άρση των εθνικών φραγμών στις διασυνοριακές συναλλαγές υπέρ των χωρών της ΕΕ. Και

• Δράση «FeelSafe», που υλοποιείται από την ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Ελληνικής Αστυνομίας και η οποία αφορά την ευαισθητοποίηση εμπόρων και καταναλωτών γύρω από τους κινδύνους που ενέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο.


Σχολιάστε εδώ