Στήνουν κάλπες στις 13!

Το ζήτημα χειρίζονται ο Μ. Δασκαλάκης και ο καθηγητής Δ. Αναγνωστόπουλος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων. Επικεφαλής της ΚΕΦΕ έχει τοποθετηθεί ο Φ. Ταυρής, καθώς ο Γ. Τραγάκης, που ομόφωνα προτάθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αρνήθηκε. Όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή έχουν θέσει σε πλήρη συναγερμό τα μέλη της επιτροπής, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην επαναληφθεί ένα νέο φιάσκο.

Τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Λ. Συγγρού, κλήθηκαν καθηγητές και ειδικοί για να διατυπώσουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους επί της διαδικασίας, ως προς το τεχνικό της μέρος. Την επιτάχυνση των διαδικασιών έχουν ζητήσει όλες οι πλευρές προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα και η παράταξη, έστω και με αργούς ρυθμούς, να μπει σε περίοδο νηνεμίας και ομαλότητας. Όσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της αρχηγίας τόσο θα ελλοχεύει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των διενέξεων, είτε μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών είτε μεταξύ των στρατοπέδων στα οποία έχει χωριστεί η παράταξη.

Η 13η Δεκεμβρίου θεωρείται ως απώτατη ημερομηνία και για τον λόγο ότι είναι κοντά στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε μια περίοδο δηλαδή που δεν προσφέρεται για εκλογικές δραστηριότητες. Ειδικά δε στην περίπτωση που η εκλογή νέου αρχηγού δεν επιτευχθεί την πρώτη Κυριακή και χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές.

Μετά την τριήμερη σύγκρουση κορυφής που πυροδότησε το φιάσκο των εκλογών -με ανταλλαγή κατηγοριών και προσβλητικών υπαινιγμών- τα πνεύματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει. Είναι, ωστόσο, προφανές ότι πρόκειται για επιφανειακή και μόνο ηρεμία κι ότι το ηφαίστειο που βράζει από κάτω μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί. Αφενός διότι απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, οπότε όλο και κάποιο επεισόδιο μπορεί να δημιουργηθεί και να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης, αφετέρου γιατί υπάρχει σε εξέλιξη μια σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Β. Μεϊμαράκη και τον Αντ. Σαμαρά, με τους υποστηρικτές του τελευταίου να καταφεύγουν ακόμη και σε προκλήσεις.


Σχολιάστε εδώ