Ρακιντζής: Τι γίνονται οι εκκρεμείς υποθέσεις;

Το κόλπο αυτό το είχε αποκαλύψει πρόσφατα το «ΠΑΡΟΝ». Είχε, μάλιστα, φέρει στη δημοσιότητα τις παρεμβάσεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος είχε πάρει μυρουδιά το παιγνίδι που παιζόταν.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 18 Νοεμβρίου με έγγραφο προς τις τέσσερις Φορολογικές Περιφέρειες της χώρας (Αθηνών, Πατρών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης) ζητάει να τον ενημερώσουν για τις ενέργειές τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρακιντζής σημειώνει:

«Μετά την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, οι υπηρεσίες σας παρέλαβαν εκκρεμείς υποθέσεις των πρώην Οικονομικών Επιθεωρήσεων χωρικής αρμοδιότητάς σας, προκειμένου στη συνέχεια να προβείτε στις εντός των αρμοδιοτήτων σας ενέργειες, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, και δεδομένου της σοβαρότητας του θέματος και της θετικής ζημίας που έχει υποστεί το Δημόσιο από πολλές εξ αυτών των υποθέσεων (επανέλεγχος υποθέσεων επιστροφής ΦΠΑ), καθώς και της επιτακτικής ανάγκης για βεβαίωση και είσπραξη των Δημοσίων εσόδων, παρακαλούμε άμεσα να μας γνωρίσετε: 1) πόσες υποθέσεις έχουν αποσταλεί στην υπηρεσία σας από τη ΓΔΟΕ, 2) πόσες εξ αυτών έχουν διεκπεραιωθεί και 3) πόσες παραμένουν σε εκκρεμότητα».


Σχολιάστε εδώ