«Ο Παππάς αγωνιούσε μήπως γίνει το ματς»

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε ενώπιον του πρωτοδίκη Σπύρου Καποδίστρια και ο δικηγόρος του, κ. Γ. Κάρμης, υποστήριξε ότι δεν διατυπώνεται πουθενά ότι η μη διεξαγωγή του αγώνα έγινε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ότι η απόφαση του διαιτητή είναι εσφαλμένη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «είναι βέβαιο ότι η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τις αντιδράσεις των οπαδών». Ο κ. Κάρμης τόνισε ότι ο διαιτητής Παππάς κατέγραψε στο φύλλο αγώνα την αγωνία του, διανθίζοντάς το με περιστατικά τα οποία δεν ισχύουν.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η έκθεση της αστυνομίας αλλά και της ΔΕΑΒ διαψεύδουν τον Παππά, ο οποίος οδηγήθηκε σε αυθαίρετη και μη νόμιμη απόφαση και υποστήριξε ότι ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε τη σωματική ακεραιότητα των παικτών αλλά δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη μη ρίψη φωτοβολίδων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε πρόεδρε, μόνο ο Θεός μπορούσε να διασφαλίσει ότι κάποιος δεν θα έριχνε φωτοβολίδα».

Ο κ. Καποδίστριας ρώτησε πώς πέρασε στο γήπεδο ο πολεμικός εξοπλισμός και ο υπεύθυνος του ΠΑΟ για το γήπεδο, κ. Παναγιωτίδης, είπε ότι παρά την παρουσία 2.000 αστυνομικών είναι ανθρωπίνως αδύνατoν να εντοπιστούν τα στυλό.

Ενώ σε ερώτηση για τα τουρνικέ είπε ότι είχαν κοπεί τα καλώδια στο ένα από αυτά και ο έλεγχος γινόταν χειροκίνητα. Μάλιστα υποστηρίχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη θύρα 11 δεν υπήρξε απόπειρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε ότι είχαν τοποθετηθεί λουκέτα και αλυσίδες προκειμένου να μην περάσουν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπογράμμισε ότι ο χειρισμός των 45 καμερών στο γήπεδο ανήκει στην αστυνομία.

Επίσης τονίστηκε ιδιαιτέρως από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι «από τις 18:30 μέχρι την αναγγελία της μη διεξαγωγής του αγώνα το γήπεδο ήταν ”εκκλησία” και επικρατούσε εκνευριστική ηρεμία».

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε: «Τον έλεγχο τον κάνει η αστυνομία και όχι οι άνδρες σεκιούριτι. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε με καθυστέρηση μισής ώρας, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα στις θύρες, που υπήρχε συνωστισμός. Εμείς βάλαμε δίχτυ και πλεξιγκλάς στα κόρνερ προκειμένου να μην υπάρχει ρίψη αντικειμένων».

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατατέθηκαν επίσης δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τους άνδρες σεκιούριτι να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη θύρα 11.


Σχολιάστε εδώ