Κι άλλα λουκέτα θέλουν οι «θεσμοί»!

Το αντίθετο επιδιώκουν, να είμαστε στο «κλουβί», με απόλυτα ελεγχόμενη κάθε κίνησή μας.

Απόδειξη, το ότι αν η κυβέρνηση αποφασίσει για ένα θέμα για το οποίο δεν έχουν ενημερωθεί ή δεν έχουν δώσει την έγκρισή τους, απαιτούν τελεσιγραφικά την ακύρωση της απόφασης ή την προσαρμογή της στις… ορέξεις τους.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη ρύθμιση της πληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, ρύθμιση που περιείχε την ευεργετική διάταξη ότι παραμένει ο οφειλέτης στη ρύθμιση μέχρι καθυστέρησης καταβολής τριών δόσεων.

Είχαν φαγωθεί οι… θεσμοί να καταργηθεί αυτός ο όρος, απαιτώντας να τίθεται αυτομάτως εκτός ρύθμισης ο οφειλέτης που καθυστερεί, δίνοντας… χάρη μίας ημέρας καθυστέρησης!

Τι άλλο δείχνει αυτό πέρα από την ξεκάθαρη πρόθεσή τους να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να μπουν λεφτά στο Δημόσιο Ταμείο; Ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για να δεήσουν οι δανειστές να εκταμιεύσουν τη δόση των 2 δισ. ευρώ. Τελικά, η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να υποχωρήσει και οι 3 μήνες ανοχής έγιναν 15 μέρες.

Ποιος είναι ο χαμένος; Ο οφειλέτης, που πλέον απειλείται με χειροπέδες, και το κράτος, που δεν θα εισπράξει.

Οι 3 στους 10 εκτός – Θα χάσουν 1,2 δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία

Και το… θαύμα το κατάφεραν οι… «θεσμοί». Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή που έρχεται. Ήδη «τρεις στους δέκα εργοδότες έμειναν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς το ΙΚΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Οκτώβριο στη ρύθμιση αυτή έμειναν 84.662 ενήμεροι οφειλέτες από τους 113.932 που είχαν ενταχθεί μέχρι και τον Ιούλιο.

Ο συνολικός αριθμός όσων ”έχασαν” τη ρύθμιση, μέσω ΙΚΑ και ΚΕΑΟ, φτάνει τους 36.000. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι στον ΟΑΕΕ επιπλέον 7.000 εργοδότες έχασαν τον Οκτώβριο τη ρύθμιση», τονίζει σε δήλωσή του και προτείνει άμεσα «την ενεργοποίηση της ”δεύτερης ευκαιρίας”, προς όφελος όλων, και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων, που θα χάσουν περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τις απώλειες των ρυθμίσεων».


Σχολιάστε εδώ