Καραμανλής: Να εύχεστε να μην έρθει αυτή η ώρα…

Σταθερά κι επίμονα καθιστά σαφές στα στελέχη που τον συναντούν στο πολιτικό του γραφείο ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κινηθεί προς την κατεύθυνση που αναφέρουν τα σενάρια, είτε αυτά έχουν να κάνουν με επάνοδό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είτε με τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού. «Αυτά έχουν τελειώσει για μένα», είναι η μόνιμη επωδός του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επαναλαμβάνει όσα λέει εδώ και μήνες, δηλαδή ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει για κανένα αξίωμα και σε κανέναν ρόλο.

Με τα παραπάνω ο κ. Καραμανλής θέλει ταυτόχρονα να ανακόψει και τη συζήτηση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της παράταξης για την ανάγκη να παρέμβει προσωπικά για να αποκαταστήσει την ηρεμία στην παράταξη. Κάτι που δεν προτίθεται να κάνει πέραν των άλλων και διότι δεν είναι βέβαιος, με το κλίμα που επικρατεί, κατά πόσο αποτελεσματική θα ήταν μια δική του παρέμβαση. Βουλευτές και στελέχη πάντως δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη στάση που τηρεί όλο αυτό το διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός, με τον ίδιο να αρκείται σε ρόλο θεατή ενώ η παράταξη πάει για διάλυση.

Από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διαψεύδονται και τα σενάρια που τον θέλουν να ηγείται μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση καταρρεύσει και η χώρα κινδυνεύει «να πέσει στα βράχια». «Να εύχεστε να μην έρθει αυτή η ώρα», υπογραμμίζει στους συνομιλητές του, «διότι οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και ιδιαίτερα επώδυνες για όλους». Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι δεν διεκδικεί και δεν επιθυμεί να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα, απόδειξη ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ