ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ

• Πλήθος προσφορών από ισραηλινές εταιρείες στον κρίσιμο τομέα της φύλαξης και ασφάλειας από τρομοκρατικούς κινδύνους δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο -θετικό από όλες τις απόψεις- ταξίδι του στο Τελ Αβίβ. Μαθαίνουμε πως ο προβληματισμός της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα τρομοκρατίας και πιθανής εμπλοκής της Ελλάδος στη μάχη τζιχαντιστών – δυτικού κόσμου είναι υπαρκτός.

• Αλλαγές πραγματοποιεί η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σε επίπεδο επικοινωνίας και προσώπων προκειμένου να υπάρξει ένας πιο γρήγορος βηματισμός. Έτσι, την επικοινωνιακή ευθύνη του φορέα ανέλαβε η Gravity The Newtons, του γνωστού για τις σχέσεις του με τον Σημιτικό εκσυγχρονισμό Στέλιου Ζωντού, ενός πολύ καλού γνώστη της αγοράς των ΜΜΕ.

• Παράλληλα, ο πρόεδρος του φορέα κ. Στέργιος Πιτσιόρλας θα κινηθεί και ο ίδιος εξωστρεφώς δίνοντας συνέντευξη Τύπου την επόμενη Τετάρτη για να απαντήσει όλα τα κρίσιμα θέματα γύρω από το ευαίσθητο για τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα.

• Μαθαίνουμε πάντως πως βασικά projects, όπως το Ελληνικό και τα αεροδρόμια, έχουν δρομολογηθεί άμεσα. Και τούτο γιατί μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη η ελληνική πλευρά οφείλει να δείξει έργο – για να μην αναληφθεί δράση από το εξωτερικό ως προς το νέο υπερταμείο που ετοιμάζεται.

• Πληροφορηθήκαμε εγκύρως πως γνωστή ηθοποιός, με αρχιτεκτονικές όμως… ανησυχίες, είχε προταθεί για πρόεδρος στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να ζητήσει σοβαρότητα. Σε μια περίοδο που η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη πρέπει να εκλείψουν αντιδράσεις που εξοργίζουν την κοινωνία. Πολύ περισσότερο όταν τα ΜΜΕ περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη την κυβέρνηση Τσίπρα.

• Πάντως, η εν λόγω ηθοποιός, παρά την πρόταση που της έγινε από στέλεχος της Κουμουνδούρου, μαθαίνουμε πως -έχοντας επίγνωση της θέσεως και του ρόλου της- αρνήθηκε ευγενικά.

• Να λέμε και τα σωστά. Μια σημαντική υπηρεσία διαμεσολάβησης έχει υλοποιήσει ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης (φωτό) -βασιζόμενος σε στέλεχος του ιδιωτικού τομέα- ώστε πολλά προβλήματα να λύνονται στη βάση τους με τριμερή διαπραγμάτευση μεταξύ εργαζόμενων – εργοδοτών – υπουργείου. Ήδη αυτή η υπηρεσία έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις δυσκολιών πληρωμών εκ μέρους βιομηχανιών, όπως η ΒΙΣ και άλλες. Προσπάθειες που αναγνωρίζονται από τους εργαζόμενους, οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

• Μηδέν είναι οι προτάσεις που έχει προωθήσει για υλοποίηση η Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί να λειτουργήσει και να μη χρηματοδοτείται επαρκώς. Ευτυχώς που ήλθε το «νέο» και έφυγε το… παλιό. Τρομάρα τους.

• Πολύ καλή η επιλογή του Χαράλαμπου Γκότση για την προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο γνωστός καθηγητής επιλέχθηκε για να επουλώσει τις πληγές Μποτόπουλου, ο οποίος, λόγω της στενής του διασύνδεσης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δημιουργούσε προβλήματα με τις τοποθετήσεις του. Ο κ. Γκότσης είναι γερμανοτραφής και σοσιαλδημοκράτης.

• Την αποχώρησή του από την ενεργό δραστηριότητα ανακοίνωσε πρόσφατα ιστορικό στέλεχος του λιανεμπορίου. Κάτι τα χρόνια που πέρασαν, κάτι κάποια σκανδαλάκια με εταιρεία real estate στο εξωτερικό και με περίεργες διασυνδέσεις με διεθνή στελέχη, η κατάσταση ήρθε και έδεσε.


Σχολιάστε εδώ