ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

• Δεν έχουν τελειωμό τα γκρίζα σημεία των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων! Μεταξύ άλλων, χρήζουν περισσότερων διευκρινήσεων οι μετατροπές των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, όταν λαμβάνουν κρατική βοήθεια, καθώς ο συντελεστής επί της ονομαστικής τους αξίας θα καθορίζεται (!) με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της ΤτΕ.

• Κάποια στιγμή θα πρέπει τα λάθη να πληρώνονται, έτσι ώστε να μην το παίζει ειδικός ο καθένας στου κασίδη το κεφάλι! Μήπως μπορούν να μας πουν από την κυβέρνηση ποιος ήταν ο εμπνευστής της εκ νέου φορολόγησης των νομίμων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να γνωρίζουμε σε ποιον θα στείλουμε τον λογαριασμό στην περίπτωση που το μέτρο οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων, με αποτέλεσμα να πρέπει να αναζητηθεί από αλλού φορολογητέα ύλη που θα καλύψει το κενό;

• Ούτε στους χειρότερούς της εφιάλτες δεν θα περίμενε η κυβέρνηση να ακούσει κατηγορίες όπως αυτές της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας! Η διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών σε ό,τι αφορά την πολιτική φαρμάκου κατέληξε σε φιάσκο, ανοίγοντας την πόρτα στην υποκατάσταση των φθηνών ελληνικών με ακριβά εισαγόμενα. Χωρίς να παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θυσιάζει την εγχώρια παραγωγή και εξυπηρετεί μεγάλα ξένα οικονομικά συμφέροντα.

• Πολιτική λύση που ενεργοποιεί κοινωνικούς αυτοματισμούς, αφήνοντας πάντως στο απυρόβλητο τους (συν)αυτουργούς του εγκλήματος… των πλειστηριασμών! Γιατί η κυβέρνηση να δεσμεύσει από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλι ύψους μόλις 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ελάχιστων δόσεων στις περιπτώσεις των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τις πληρώσουν; Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι αφενός διατηρεί ενήμερη την αξίωση του εκάστοτε πιστωτικού ιδρύματος, απαλλάσσοντάς το από κάθε ευθύνη παράτυπης χρηματοδότησης, και αφετέρου κρατά σε τριετή ομηρία την εν λόγω κατηγορία ιδιοκτητών, δίχως κούρεμα των χρεών τους;

• Για ποια μπουμπουκομπούμπουκα χτυπά η καμπάνα; Τι και αν η διοίκηση του εγχώριου βασικού μετόχου της Hellenic Seaways έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό να παραδώσει το management στον έτερο αλλοδαπό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για επαγγελματικότερη διαχείριση και νέες επενδύσεις, εντούτοις κάποια υψηλόβαθμα στελέχη τους, με διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια, φέρονται να επιχείρησαν να μπλοκάρουν – καθυστερήσουν τη διεξαγωγή του διοικητικού συμβουλίου παραλαβής – παράδοσης προκειμένου να εξασφαλίσουν ασυλία για τις πράξεις τους και να εκβιάσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους οι άνθρωποί τους, που τυγχάνει να είναι και συγγενείς τους.


Σχολιάστε εδώ