Το τελεσίγραφο του Τσίπρα στον Σακελλαρίδη

Για τον λόγο αυτό είχε αρνηθεί να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο ή άλλη κομβικής σημασίας θέση που του προτάθηκε τους τελευταίους μήνες. Της παραίτησής του προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο, που διήρκεσε τέσσερις ημέρες και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Επισήμως έγινε γνωστό ότι ήταν ο πρωθυπουργός που του ζήτησε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα μετά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι σκόπευε να απέχει από την ψηφοφορία. Ωστόσο, η υπόθεση έχει πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας συναντήθηκαν στην Πεύκη τα μέλη της ομάδας των «53», στην οποία μετέχει και ο κ. Σακελλαρίδης, μαζί με άλλους εννέα τουλάχιστον βουλευτές. Όταν εκείνος τους ενημέρωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί, οι υπόλοιποι διαφώνησαν και τον χαρακτήρισαν «πολιτικά ανώριμο», λέγοντάς του ότι πρέπει να καταψηφίσει και να παραμείνει στη Βουλή. Την επομένη (Τρίτη) το πρωί, κι ενώ είχαν φουντώσει οι φήμες γύρω από το πρόσωπο του κ. Σακελλαρίδη, ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να παραιτηθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι ο μεταξύ τους διάλογος έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό να του επισημαίνει ότι α λα καρτ ψηφοφορίες δεν υπάρχουν.

Υπό το φως των νέων δεδομένων (της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Τσίπρα), το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν εκ νέου τα μέλη της ομάδας των «53». Η κυρίαρχη άποψη ήταν και πάλι ότι ο κ. Σακελλαρίδης έπρεπε να καταψηφίσει και να παραμείνει βουλευτής. Το πρωί της Πέμπτης είχαμε μια νέα επικοινωνία του τελευταίου με τον κ. Τσίπρα, στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάει στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτος, λένε οι πληροφορίες. «Είτε πας στη Βουλή είτε όχι, θα παραιτηθείς», ήταν το μήνυμά του, που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης είχε ενημερώσει από τις αρχές κιόλας της εβδομάδας το πρωθυπουργικό γραφείο τόσο για την πρόθεσή του να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα όσο και για το ότι σκόπευε να υποβάλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.


Σχολιάστε εδώ