Τζιτζικώστας: Οπωσδήποτε δεύτερος γύρος αν ο νικητής δεν πάρει 50+1

Η αντιπαράθεση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των διεκδικητών θα ενταθεί στον ανώτερο βαθμό, η πόλωση θα κορυφωθεί, γεγονός που -όπως σημειώνουν- θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη συμβίωση την επόμενη ημέρα. Επιπλέον, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου φοβούνται ότι θα συμβούν όλα όσα συμβαίνουν στις περιπτώσεις αυτές και θα επιδεινώσουν περαιτέρω το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης.

Ήτοι, ένα όργιο φημών για «παζάρια», «εκβιασμούς», «χτυπήματα κάτω από τη μέση», ακόμη και «εξαγορά ψήφων», που θα συνοδευτούν από ανάλογες καταγγελίες και θα αμαυρώσουν την όλη διαδικασία. Κι όλα αυτά, όπως σημειώνουν τα στελέχη, σε μια στιγμή που η παράταξη προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, ενώ έχει απολέσει την αξιοπιστία της και σημαντικό τμήμα της απήχησής της στην κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό και τις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ κυρίως των βουλευτών, η κυρίαρχη συζήτηση ήταν πώς θα αποτραπούν οι δεύτερες εκλογές και μαζί και όλα τα… συμπαρομαρτούντα. Το βασικό σενάριο που προωθούν, αν δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο είναι σημαντική, ο τελευταίος να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση, προσκρούει στην κατηγορηματική θέση του Απ. Τζιτζικώστα. «Αν ο πρώτος δεν συγκεντρώσει το 50%+1, εκλογές θα γίνουν ξανά την ερχόμενη Κυριακή όποια κι αν είναι η διαφορά», είναι το ξεκάθαρο μήνυμά του. Το σκεπτικό του είναι ότι ακόμη και διψήφια να είναι η διαφορά μπορεί να καλυφθεί αν στον δεύτερο γύρο αθροιστούν τα ποσοστά του τρίτου και του τέταρτου.

Υπέρ της διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών έχει ταχθεί και ο Κυρ. Μητσοτάκης, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καθορίσει την τελική στάση του ανάλογα με τα ποσοστά της σημερινής ψηφοφορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι σημαντική (διψήφια), αρκετά στελέχη (προσκείμενα στον κ. Μεϊμαράκη) με δημόσιες παρεμβάσεις τους θα ζητήσουν τη μη διεξαγωγή δεύτερων εκλογών με το επιχείρημα ότι έτσι θα προστατευτεί η ενότητα και η συνοχή της παράταξης.

Στο επιτελείο του Μεϊμαράκη είναι αισιόδοξοι ότι θα είναι ο μεγάλος νικητής. Κατά… σύμπτωση, την ίδια αισιοδοξία εκφράζουν για τον Τζιτζικώστα οι στενοί συνεργάτες του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να παίρνει την πρωτιά στην Αττική, ενώ ο Τζιτζικώστας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Άδωνης διαβεβαιώνει ότι θα είναι η έκπληξη…


Σχολιάστε εδώ