Τα μάτια σας ανοικτά…

• Όλα καλά τα όσα ανέφερε περί διεθνούς τρομοκρατίας, την κρίσιμη κατάσταση της Ελλάδας λόγω της γεωγραφικής της θέσης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

• Φρονούμε ότι πέραν των τζιχαντιστών που πέρασαν ή θα περάσουν μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη, που είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπισθούν, θα πρέπει το κράτος και το υπουργείο να έχουν τα μάτια τους ανοικτά μήπως περνούν τα σύνορα κάποια παλικαράκια της γειτονιάς που έρχονται για να μείνουν και βρίσκουν τρόπους.

• Επίσης το ΥΕΘΑ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και ταχύτατα στην πλήρη αξιοποίηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Οι σημερινές διαθεσιμότητες είναι απαράδεκτες όταν ήδη η παρούσα ηγεσία του ΥΕΘΑ σε λίγο θα συμπληρώσει θητεία ενός έτους. Τα λόγια να γίνουν πράξεις. Και κάτι άλλο. Δεν θα πω τίποτα για το ηθικό και το φρόνημα των γονατισμένων οικονομικά στελεχών αλλά και για την κατάσταση ομηρίας των αρχηγών επιτελείων στα κέφια των πολιτικών που αρνούνται να περάσουν έναν νόμο περί θητείας τους. Ουδόλως συμβάλει στην άνοδο αυτού του φρονήματος.

***

Αποκαλύψτε την αλήθεια, κ. Καμμένο

• Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως κ. Νίκος Τόσκας, κατά την ολιγόλεπτη… ναυμαχία του στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον πρώην προϊστάμενό του, κ. Βενιζέλο, του έθεσε απαλά και ευγενικά το θέμα των δύο υποβρυχίων (2010).

• Όταν ακούει για τα υποβρύχια αυτά ο ΒΕΝΙ παθαίνει σπασμούς, καταλαμβάνεται από σκοτοδίνη, παραληρεί, πονάει. Ξέρει καλά γιατί…

• Εξεμάνη λοιπόν και απεκάλεσε τον Τόσκα «πολιτικά ανήθικο και θρασύ».

• Παρακαλείται θερμά ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος να μας πει, επιτέλους, τι έγιναν αυτά τα Υ/Β, πώς αγοράσθηκαν, πού δόθηκε η προκαταβολή των 160 εκατ. δολαρίων. Πέντε χρόνια μετά και ούτε τα υποβρύχια ούτε η προκαταβολή είναι ορατά.

• Αν δεν το κάνετε, κύριε Καμμένο, θα θεωρηθείτε ότι συγκαλύπτετε… Να μάθουμε, επιτέλους, ποιος είναι ανήθικος και θρασύς…

***

Τι να πούμε, τι…

• Τι να τραγουδήσουμε… όπως άδει ο Μητσιάς, αγαπητέ στρατηγέ Φραγκούλη Φράγκο, επίτιμε Α/ΓΕΣ με 42 χρόνια υπηρεσίας, εξ ων πάμπολλα καταδρομέα, που παίρνετε ως σύνταξη το φοβερό ποσό των 1.450 ευρώ και όταν αποστρατευτήκατε (2011) λάβατε εφάπαξ 120.000 ευρώ (οι νυν αποστρατευόμενοι δεν ξεπερνούν το 60.000 ευρώ.)

• Μας γράφετε ότι, σύμφωνα με καταγγελία απογευματινής εφημερίδας, υπάλληλος της Βουλής με 28 χρόνια υπηρεσίας υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης με απαίτηση απόληψης 530.000 ευρώ ως εφάπαξ! Σύμφωνα μάλιστα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο αποχωρών υπάλληλος δικαιούται ως εφάπαξ 75 μισθούς! Τον εν λόγω Κανονισμό, σημειώνω εγώ, ουδείς επιχειρεί να τροποποιήσει γιατί το σύνολο των υπαλλήλων είναι «δικά μας παιδιά, το αίμα μας». Υπάλληλος συνταξιοδοτούμενος δικαιούται, γράφει ο στρατηγός, το 98% των αποδοχών του ως σύνταξη, ενώ ο στρατιωτικός και ο κοινός υπάλληλος το 68%. Σε αριθμό ο τμηματάρχης Βουλής των 300 ευρώ θα λάβει σύνταξη 3.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο στρατηγός των 2.780 ευρώ μηνιαίως θα λάβει 1.450 ευρώ.

• Πέραν αυτού, σημειώνει ο στρατηγός, δίδονται από το κράτος 600 εκατ. ευρώ ετησίως για ενίσχυση των παχυλών συντάξεων υπαλλήλων της ΔΕΗ και πρόσφατα διεγράφησαν χρέη κομμάτων ύψους 350 εκατ. ευρώ.

• Κλείνω με την παρατήρηση ότι όχι μόνο η στήλη αλλά και η εφημερίδα έχει διαμαρτυρηθεί πολλάκις γι’ αυτήν την κατάσταση, επομένως δύναμαι, με όλο τον σεβασμό στις χρυσές επωμίδες σας, να σας ανακαλέσω στην τάξη για τα παράπονά σας προς εμάς. Έρρωσθε.

***

Τι γίνεται εδώ;

• Είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω στη μνήμη τους αφορισμούς Μπεγλίτη (πρώην ΥΕΘΑ), διαδόχου του φοβερού ΒΕΝΙ.

• Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες («Ελευθεροτυπία», 29.9.2012). (Σ.Σ.: Δεν ξεκαθάρισε ο κ. Μπεγλίτης ποιοι θα το καθορίσουν.)

• Κατόπιν τούτου ερωτώ τους αρμοδίους: Προ διετίας άρχισε μια ανάκριση για το σκάνδαλο των οχημάτων ΜΑΝ του πυραυλικού συστήματος PATRIOT (μίζα 10 εκατ. δολάρια). Τι έγινε αυτή η υπόθεση; Ποιος την καθυστερεί;

***

Γιορτή των ΕΔ, χθες

Πολλές ευχές, γιατί τις χρειάζονται.

***

Σιγά σιγά, αλλά σταθερά

• Συνεχίζεται η συγκέντρωση στοιχείων ύποπτων λογαριασμών (μιζοφόρων) από τράπεζες του εξωτερικού, κατόπιν αιτημάτων δικαστικής συνδρομής των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

• Παράλληλα, όμως, συνεχίζονται και οι λυσσώδεις προσπάθειες των υπόπτων να μπλοκάρουν αυτούς τους λογαριασμούς καταβάλλοντας σημαντικά ποσά σε ειδικά δικηγορικά γραφεία.

• Έχει γίνει πλέον γνωστή η άρνηση του κ. Γ. Κανδαλέπα, κουμπάρου του ζεύγους κ. Γιάννου Παπαντωνίου, που προσέφυγε σε δικαστήριο της Ελβετίας με αίτημα απαγόρευσης ανοίγματος λογαριασμών, ο οποίος, κατά πολλούς, θεωρείται κομβικός για τον έλεγχο των οικονομικών του ζεύγους. Μάλλον για κακοήθειες πρόκειται…

***

Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι…

• Το 251 ΓΝΑ επιθεώρησε ο εξαιρετικά δραστήριος ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας.

• Επ’ ευκαιρία, σημειώνω ότι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) λειτουργεί από πολλών ετών Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου διενεργούνται οι χημειοθεραπείες των ογκολογικών ασθενειών. Η διάλυση (αραίωση) των χημικοθεραπευτικών φαρμάκων γίνεται από εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και προσωπικό του φαρμακείου του νοσοκομείου, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία μέτρα προστασίας, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό (θάλαμος κάθετης νηματικής ροής κ.λπ.).

• Όσον αφορά τα τοξικά απόβλητα που παράγονται από τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, το νοσοκομείο τα διαχειρίζεται ως μικτά επικίνδυνα.

• Απόβλητα (ΜΕΑ), όπως ορίζει η ΚΥΑ 146163/2012, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1537 τ. Β’/2012, παραδίδοντάς τα με ειδικά πρωτόκολλα σε ιδιωτικό φορέα, ο οποίος έχει αναλάβει, έπειτα από νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία, την περαιτέρω διαχείρισή τους (αποτέφρωση).

***

Μιζική επετηρίδα και ιεραρχία της Γερμανίας

• Είχε καθιερώσει η Γερμανία (ποια άλλη;) του σκανδάλου VOLKSWAGEN και των εξοπλισμών, παλαιότερα, ώστε να επιτυγχάνονται οι επιδιώξεις της.

• Η αγνή και άψογη Γερμανία του κ. Β. Σόιμπλε, που βρίσκει τους Έλληνες διεφθαρμένους. Αν παραδεχθούμε πως είμαστε, η Γερμανία, τότε, φέρει μεγάλο ποσοστό ευθύνης της πώρωσης και του εκμαυλισμού μας.

• Πριν προχωρήσω όμως, θα υπενθυμίσω δύο όρους που αποτελούσαν κλειδιά στην προώθηση «προϊόντος».

1. Ομάδες προσευχής: Δηλαδή συγκρότηση πυρήνων που θα εκμαύλιζαν τους κρατικούς αξιωματούχους και θα προετοίμαζαν το έδαφος για τα περαιτέρω.

2. Ωφέλιμες πληρωμές: Δηλαδή οι μίζες, τα ποσά που έπρεπε να πληρωθούν για την επιτυχία. Ό,τι πληρωνόταν ως μίζα δεν εξέπιπτε από το κέρδος της εταιρείας, το πρόσθεταν στο κόστος του υλικού. Τελικά τις μίζες πλήρωνε ο έλληνας πολίτης.

• Με επίσημο, απόρρητο, έγγραφο της STN ATLAS ELEKTRONIK (που συνεργάζονταν στενά με τις WEGMANN και KRAUSS-ΜAFFEΙ) του Νοεμβρίου 1997, με υπογραφή του κ. SCHAFER καθορίζεται η επετηρίδα των τριών εταιρειών για κάθε περίπτωση προσπάθειας προώθησης πώλησης αρμάτων στον ευάλωτο πελάτη που λεγόταν υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος. Οι τρεις ελληνικές εταιρείες, ΑΧΟΝ (Λιακουνάκος), Παπαχρήστου, TREDECO (Π. Ευσταθίου). Οργανωμένος συντονισμός με τρεις στόχους: Καινούργια άρματα, μεταχειρισμένα, πυροβόλα… Άλλοτε ως Νο. 1 καθοριζόταν η μία και άλλοτε άλλη.

• Και οι τρεις στόχοι επετεύχθησαν!

• Ο ωραίος κόσμος των προκατόχων του κ. Σόιμπλε…

***

Ουδεμία ενόχληση!

• Βρήκα στο αρχείο μου την «Καθημερινή» της 12ης Οκτωβρίου 2003. Αντιγράφω: Τίτλος: «Οι πιο πλούσιοι»; Κείμενο: «Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι υπουργοί ρωτούσε τις προάλλες ένας καλός συνάδελφος, στέλεχος μεγάλης εμπορικής τράπεζας. Μακράν ο Άκης, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη ο τραπεζίτης, και ακολουθεί ο Γιάννος, συμπλήρωσε με την ίδια ευκολία». Από πού πηγάζει άραγε αυτή η βεβαιότης; Διερωτώμεθα απλώς.

• Ουδείς διαμαρτυρήθηκε ή σχολίασε τότε. Ο Σημιτάκος (όπως τον ονόμασε ο αείμνηστος Γιαννόπουλος) ποιούσε την νήσσαν λέγοντας: «Έχετε στοιχεία; Στην εισαγγελία», αγνοώντας τις συνεχείς καταγγελίες των εφημερίδων. Η αντιπολίτευση, Δεξιά – Αριστερά, έπραττε το ίδιο. Γιατί ψάχνουν τώρα; Έπρεπε να έλθει η γερμανική δικαιοσύνη για να ξεσκεπάσει τους δράστες;

***

Συγγραφική δράση

• Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς… γράφετε.

• Μέσα στην καλή χαρά, βολεμένοι για τα καλά, Σημίτης, Μάργκαρετ, Μιμή μας προσφέρουν αναγνωστικές πανδαισίες. Ο πρώτος με τα απομνημονεύματά του, μιας περιόδου, η δεύτερη και η τρίτη με τους έρωτες και τα αισθηματικά πάθη τους.

• Περιμένω να ξεφυλλίσω το πρώτο. Είμαι περίεργος αν θα μας πει κάτι για τα όργια των ολυμπιακών έργων, των εξοπλισμών, του Κτηματολογίου, των πολιτιστικών πρωτευουσών. Τη συμφωνία της Μαδρίτης με τον Ντεμιρέλ.

• Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Και οι τρεις υπολόγισαν, επιτυχώς, ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη ρηχή, κοντή και θολή.

***

Άστοχη εισήγηση

• Έγινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για να δεχθεί συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

• Ο Μπλερ είναι ένα από τα πλέον ύποπτα και ανυπόληπτα πρόσωπα στην Αγγλία και παγκοσμίως ως δημιουργός, ομού μετά του αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, του «Γιωργάκη» των ΗΠΑ, ενός φρικτού πολέμου, της εισβολής στο Ιράκ, τις επιπτώσεις τις οποίες πληρώνει η ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα. Γνώριζε ο Μπλερ, τότε, γιατί συμμετείχε. Υπήρχε… μεζές.

• Πρόσφατα ο Μπλερ νίπτει τας χείρας του για το αίμα, για το συνεχιζόμενο έγκλημα με χιλιάδες θανάτους και δηλώνει: «Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί πως όσοι από εμάς απομακρύναμε τον Σαντάμ το 2003 δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί το 2015. Ζητώ συγγνώμη για τα… λάθη των μυστικών υπηρεσιών τότε».

• Αθώα περιστέρα ο Τόνι…


Σχολιάστε εδώ