Πάνε στην Κύπρο οι νταβατζήδες

Επόμενο είναι οι νταβατζήδες να αναζητούν νέους παραδείσους, όπου θα μπορούν να συνεχίσουν τη δράση τους.

Σύμφωνα με καλές πηγές, μετακομίζουν στην Κύπρο, η οποία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ήδη έχουν αρχίσει τα πηγαινέλα και στη Λευκωσία είναι πλέον κοινό μυστικό ότι κατεβαίνουν κάποια από τα γνωστά ελληνικά κανάλια.

Οι συνθήκες είναι πρόσφορες. Το φορολογικό καθεστώς είναι πολύ ευνοϊκό, όπως και το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση offshore εταιρειών, ενώ το ποσό για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας είναι αστείο σε σύγκριση με το ποσό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση με τον νέο νόμο, το οποίο θα είναι γύρω στα 75.000.000 ευρώ, όταν στην Κύπρο η τιμή είναι μόλις 300.000 ευρώ. Επίσης, η τιμολόγηση των διαφημίσεων σε πολυεθνικές εταιρείες έχει πάρα πολλά… ατού!

Βέβαια, ο λόγος της μετακόμισης των νταβατζήδων δεν είναι ο οικονομικός, γιατί εδώ μια χαρά… περνούσαν. Ποιος πολιτικός ή κρατικός παράγοντας τολμούσε να τους ελέγξει; Την άλλη στιγμή θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια… Ο λόγος που φεύγουν είναι γιατί πλέον στο… γκουβέρνο δεν περνάει ο τσαμπουκάς τους. Δεν τους υπολογίζει. Και μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν τους φοβάται. Και από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη άρχισε να ασχολείται μαζί τους κρύος ιδρώτας τούς έχει λούσει… Γιατί ξέρουν πολύ καλά πόσο ανοικτοί είναι…

Ήδη έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τοπικούς παράγοντες και, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα τέσσερα μεγάλα κανάλια έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησης στη Ραδιοτηλεοπτική Αρχή της Κύπρου.


Σχολιάστε εδώ