Λοξοκοιτάζει προς ΝΔ ο Νικολόπουλος

Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι δύο ακόμη βουλευτές είχαν εκφράσει αρχικά την πρόθεσή τους να απουσιάσουν από την ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης, αλλά ανέκρουσαν πρύμναν μετά τις προειδοποιήσεις (απειλές) του Π. Καμμένου. Άλλωστε ακόμη και η εκπρόσωπος του κόμματος Μ. Χρυσοβελώνη παραδέχθηκε εμμέσως ότι ειδικά στο ζήτημα των πλειστηριασμών η λύση που δόθηκε ήταν χειρότερη του αναμενομένου.

Περισσότερο ρεαλιστές ορισμένοι εκ των βουλευτών σημείωναν ότι η ρύθμιση που συμφωνήθηκε με τους δανειστές απέχει έτη φωτός από όσα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά, δηλαδή την προστασία της πρώτης κατοικίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εκφράζουν μάλιστα επιφυλάξεις ως προς την τακτική που ακολουθεί το κόμμα, που μέχρι τώρα έχει συναινέσει στην αύξηση του ΦΠΑ και στις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων κι έκανε «αντάρτικο» μόνο για το… κρασί και την μπίρα.

Ο προβληματισμός στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένει ακμαίος, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νέο πακέτο επώδυνων μέτρων, μεταξύ αυτών και η αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες.

Οι εκλεγόμενοι στην περιφέρεια βουλευτές έχουν εκφράσει αντιρρήσεις με την περαιτέρω επιβάρυνση του κλάδου, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να πάνε κόντρα στην επίσημη γραμμή. Ο ασφυκτικός έλεγχος που ασκεί, όχι πάντα με ορθόδοξες μεθόδους, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Καμμένος είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και έχει μέχρι σήμερα αποσοβήσει πολλά απρόοπτα.

Στο μεταξύ, «πολεμικό» είναι το κλίμα στις σχέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Ν. Νικολόπουλο, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν χαρακτηρισμούς και κατηγορίες. Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού τον κατηγορεί ο κ. Καμμένος, που υποστηρίζει ότι ήταν σε γνώση του βουλευτή πριν από τις εκλογές η ρύθμιση που θα προωθούσε η κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Τον κατηγορεί μάλιστα για καθυστερημένη κοινωνική ευαισθησία και λαϊκισμό, ενώ αποδίδει τη στάση του αυτή στο γεγονός ότι δεν έγινε υπουργός. «Ήξεραν ότι δεν κάνω εκπτώσεις, μην παριστάνουν σήμερα τους έκπληκτους και τους εξαπατημένους», απαντάει ο κ. Νικολόπουλος. Επισημαίνει δε ότι τόσο ο ίδιος όσο κι ο κ. Καμμένος εξελέγησαν βουλευτές υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και τη μη επιβολή φόρων. «Αυτά δεν τα κάναμε», τόνισε.

Ανήρτησε δε στα κοινωνικά δίκτυα διαδοχικές δηλώσεις του κ. Καμμένου κατά την προεκλογική περίοδο, όπου δεσμευόταν για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο βουλευτής κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις μόνο και μόνο για να παραμείνει στην κυβέρνηση και να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας. «Από το να προστατεύσω τις υπουργικές καρέκλες επέλεξα να προστατεύσω τα σπίτια των ανθρώπων», ήταν η αιχμή του κ. Νικολόπουλου. Από το περιβάλλον του κ. Καμμένου συνδέουν την κίνηση του βουλευτή με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και ότι προετοιμάζει το έδαφος για την επιστροφή του. Ο ίδιος το διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο, αλλά είναι βέβαιο ότι όταν και όποτε προκηρυχθούν εθνικές εκλογές θα πρέπει να συνεργαστεί ή να ενταχθεί σε κάποιον από τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς αν θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική.


Σχολιάστε εδώ