Κατασχέσεις και για μικροποσά!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο τράβηξε τ’ αυτί του δήμου επειδή σιωπηλά είχε συστήσει να μη λαμβάνονται δικαστικά και αναγκαστικά μέτρα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ. Προειδοποίησε μάλιστα τους υπαλλήλους ότι θα προχωρήσει σε καταλογισμούς σε βάρος τους εάν δεν προβούν σε αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη ακόμα και μικροποσών! Έτσι, οι υπάλληλοι, προκειμένου να μην πληρώσουν από… την τσέπη τους τα χρέη των δημοτών, σπεύδουν σε… βροχηδόν δικαστικές πράξεις και ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέχρι και του τελευταίου ευρώ των χρεών προς τον δήμο.

• Τέλος του μήνα, η πλατεία Κανάρη και ο πεζόδρομος της οδού Νικήτα θα παραδοθούν ολοκληρωμένες και πλήρως ανακαινισμένες. Έτσι, τα Χριστούγεννα, ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά θα έχει ένα πρόσθετο “συν” στην προσπάθεια που θα κάνει για να προσελκύσει κόσμο.

Ποιος είναι;

Για… νταβατζηλίκι κατήγγειλε επιχειρηματία καταστήματος εστίασης στην Πηγάδα ο κοινοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Αλιφραγκής. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει την κάλυψη ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά κι αυτός στον ίδιο χώρο.

• Να μπολιαστούν οι νεραντζιές που βρίσκονται στους δρόμους του Πειραιά και να γίνουν λεμονιές ή πορτοκαλιές ζήτησε ο αντιδήμαρχος Π. Καλογερόγιαννης, επειδή, όπως είπε, τα νεράντζια πέφτουν στον δρόμο και γίνονται σκουπίδια, ενώ τα πορτοκάλια και τα λεμόνια θα τα μάζευε ο κόσμος. Εκείνο που δεν είπε ο κ. Καλογερόγιαννης είναι ποιος θα πάρει να φάει πορτοκάλι ή λεμόνι που θα είναι… μαύρο από το καυσαέριο.

• Το οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Αμοργού και Μάρη θα αγοράσει ο δήμος για να επεκταθεί το γήπεδο Καμινίων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το τίμημα θα φτάσει στα 90.000 ευρώ.

• Εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία -μόνο οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν ψήφισαν- ο ισολογισμός και ο απολογισμός της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά. Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι στο δημοτικό ραδιόφωνο γίνεται σωστή διαχείριση, γι’ αυτό και είναι αισθητά μειωμένη η επιχορήγηση που ζητείται από τον δήμο για το 2016.

• Πάρτι γινόταν στη ΔΕΠΕΠ από το 2008 μέχρι το 2010, σύμφωνα με εισαγγελικό πόρισμα που οδήγησε στο εδώλιο τα μέλη των τότε διοικήσεων, τα οποία όμως απηλλάγησαν. Στα… αξιομνημόνευτα το γεγονός ότι η επιχείρηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κάλυπτε μονοπωλιακά τις ανάγκες του δημάρχου (σ.σ.: Του Φασούλα, εν προκειμένω) για… δώρα, κόβοντας… αβέρτα εντάλματα από 2.500 έως 4.000 ευρώ! Μονοπώλιο είχαν στήσει.

• Ξεκαθάρισε το τοπίο στη ΝΔ του Πειραιά. Ο Β. Μεϊμαράκης έχει μαζί του τους βουλευτές της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Γιάννη Τραγάκη και στην Α΄ Πειραιά Κώστα Κατσαφάδο και όλο τον μηχανισμό του πρώην δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου καθώς και τους συμβούλους του συνδυασμού του, εκτός του Μπάμπη Τουμπέκη και της Μελίνας Φύκια που πήγαν με τον Απ. Τζιτζικώστα και του Γιάννη Μαστρονικόλα που πήγε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον Απ. Τζιτζικώστα έχουν ταχθεί ο πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και ο πρώην βουλευτής Π. Μελάς. Στη συγκέντρωση που έκανε την Τετάρτη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο είδαμε επίσης τον Νότη Μηταράκη και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συντάσσονται ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης και ο Γιάννης Βουτσινάς, που εκπροσωπούν την αγορά. Για τη διεξαγωγή των αυριανών εκλογών για πρόεδρο της ΝΔ στον Πειραιά, ο δήμος έχει διαθέσει τις αίθουσες των ΚΑΠΗ και άλλους χώρους που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

• Φοβερά πράγματα ακούστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των υπευθύνων Ιερού Ναού της πόλης μας εναντίον εργολάβου που είχε κάνει τα έργα τοιχοποιίας, γιατί τα υλικά που χρησιμοποίησε δεν ήταν καλά και οι τοίχοι έχουν γεμίσει ρωγμές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αγιογραφίες. Ο εισαγγελέας ρώτησε τους ιερείς, που ήταν και οι μηνυτές, γιατί όταν παρέλαβαν το έργο δεν είχαν κάνει ενδελεχή έλεγχο για να δουν αν υπάρχουν προβλήματα και περίμεναν να κάνουν τις αγιογραφίες για να το διαπιστώσουν. Ο ένας ιερέας εξ αυτών είπε ότι γνώριζαν τον εργολάβο και του είχαν εμπιστοσύνη και μάλιστα, στο πλαίσιο της καλής σχέσεως που είχαν, δεν του είχαν πάρει χρήματα για την κηδεία της μητέρας του. Και έγινε το εξής φοβερό: Σηκώθηκε ο εργολάβος από το εδώλιο και είπε: “Τι λέει, κύριε πρόεδρε, η μάνα μου είναι ζωντανή, πότε τη θάψανε. Πηγαίνετε κάτω στο καφενείο να τη δείτε”! Κόκκαλο η έδρα, πανζουρλισμός από τα γέλια στο ακροατήριο και ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, αφού με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί δεν μπορούσε να συνεχισθεί.


Σχολιάστε εδώ