ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

***

«Απούσα» από την προεκλογική περίοδο ήταν η Ντ. Μπακογιάννη, απέφυγε όλο αυτό το διάστημα οποιαδήποτε δήλωση για τη «μάχη των τεσσάρων». Κι αυτό όχι διότι είχε δίλημμα ποιον ακριβώς να υποστηρίξει, αλλά για να μην κατηγορηθεί ότι δίνει μάχη σε βάρος του αδελφού της Κυριάκου, καθότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον Β. Μεϊμαράκη. Αυτό κάνουν τα στελέχη του πολιτικού της γραφείου αλλά και ολόκληρος ο μηχανισμός της στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών. Το ίδιο «αφανής» η κ. Μπακογιάννη και στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος και ένας εκ των δύο είναι ο Κυριάκος.

***

Κι ο μεν Απ. Τζιτζικώστας βγήκε ευθέως και κατήγγειλε (χωρίς πάντως να κατονομάσει…) ότι συγκεκριμένο συγκρότημα Μέσων Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ, «Καθημερινή») υπονομεύει την υποψηφιότητά του. Ο Β. Μεϊμαράκης από την πλευρά του εκφράζει την ενόχλησή του, αλλά σε σαφώς πιο ήπιους τόνους, για τηλεοπτικό σταθμό (Mega), που θεωρεί ότι δεν προβάλλει όσο πρέπει τις απόψεις του, ότι στηρίζει κατά βάση τον κ. Τζιτζικώστα κ.λπ. Εκεί αποδίδει μάλιστα και το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας GPO, Τ. Θεοδωρικάκος, αμφισβήτησε ευθέως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και προανήγγειλε εκπλήξεις στις σημερινές εκλογές.

***

Προβληματισμένη και… αναποφάσιστη εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την εκλογή αρχηγού ήταν -όπως πληροφορούμαι- η πρώην υπουργός Μ. Γιαννάκου. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της έλεγε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Απ. Τζιτζικώστα, διότι, συνεπικουρούμενος από τον Μ. Βορίδη, θα πάει την παράταξη όλο και δεξιότερα. Δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε τον Β. Μεϊμαράκη, διότι, όπως τόνιζε, την ενοχλεί το γεγονός ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι του κ. Καραμανλή αλλά και της Ντ. Μπακογιάννη. Τον Άδ. Γεωργιάδη δεν μπορεί να τον επιλέξει για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Τι απομένει; Ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αν δεν… αποδώσουν οι πιέσεις που της ασκούνται από στελέχη που της ζητούν να ψηφίσει τον Β. Μεϊμαράκη ώστε «η παράταξη να μην μπει σε περιπέτειες»!


Σχολιάστε εδώ