Ψήφισε Τζιτζικώστα ο Βορίδης!

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τα περισσότερα στελέχη, καθώς μέχρι πρότινος ο βουλευτής και πρώην υπουργός άφηνε να εννοηθεί ότι θα προσφέρει τη στήριξή του στον Β. Μεϊμαράκη. Φαίνεται ωστόσο ότι οι επαφές και συνεννοήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Όχι μόνον διότι, όπως είπε, υπό την αρχηγία του κ. Τζιτζικώστα η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση και θα είναι ένα κόμμα με ανοιχτές πόρτες αλλά και διότι -κάτι που δεν είπε- εκτιμά ότι έτσι θα προωθήσει καλύτερα τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη βλέπουν εμπλοκή του Αντ. Σαμαρά πίσω από την απόφαση του κ. Βορίδη – «οι μάσκες έπεσαν», λένε χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στην υποτιθέμενη ουδέτερη στάση που τηρεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Μέσω στενών συνεργατών του ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συνεννοήσεις στο παρασκήνιο, ενώ υπαινίχθηκε ότι ενδεχόμενη εκλογή του κ. Τζιτζικώστα θα σημάνει τη σταδιακή μετακίνηση της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις εγγύτερα της Ακροδεξιάς.

Στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα αποτιμούν θετικά και από πολλές απόψεις τη μεταγραφή του κ. Βορίδη, κρίνοντας και από την ένταση των αντιδράσεων των άλλων υποψηφίων. Η κοινοβουλευτική εμπειρία του και οι ρητορικές του ικανότητες τους λύνουν τα χέρια καθώς θεωρούν ότι θα είναι μια αξιόπιστη επιλογή για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Προσμετρούν ακόμη ότι ο κ. Βορίδης ανήκει στη νέα γενιά, δεν έχει φθαρεί πολιτικά, έχει απήχηση σ’ ένα τμήμα των Νεοδημοκρατών, ενώ διαθέτει κι έναν ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών στην αχανή Περιφέρεια Αττικής. Αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι το ιδεολογικό παρελθόν του κ. Βορίδη θα αποτελέσει αντικείμενο κριτικής κι εκμετάλλευσης από τους άλλους υποψήφιους – ήδη το έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Για τον λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, τη στήριξή τους στον κ. Τζιτζικώστα θα ανακοινώσουν διάφορα στελέχη που κινούνται στον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Μεταξύ αυτών και ο καραμανλικός πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος. Στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα εκτιμούν ότι η στήριξη από τα πρόσωπα αυτά θα ισοφαρίσει (αμβλύνει) τις όποιες εντυπώσεις προκαλεί η μεταγραφή του κ. Βορίδη.


Σχολιάστε εδώ