Φαβορί ο Τζιτζικώστας!

Πρώτον, γιατί άλλο είναι το κλίμα έξω από τους μόνιμους κομματικούς προύχοντες, που ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και όχι για το πώς θα πάει καλά το κόμμα, ξεκολλώντας από τα κατεστημένα και πεπαλαιωμένα πρότυπα. Δεύτερον, γιατί οι σημερινοί έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Δύο φορές μέσα σε 8 μήνες οδήγησαν τη ΝΔ στην ήττα… Και, τρίτον, γιατί όλους αυτούς τους μήνες έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, με το νέο, με την αλλαγή, που είναι το ζητούμενο σε κάθε χώρο. Γι’ αυτό και η σημερινή ηγεσία έχει επενδύσει τα πάντα στη μικρή προσέλευση στις κάλπες. Αν οι ψηφοφόροι δεν ξεπεράσουν τις 100.000, πιστεύουν ότι ο Μεϊμαράκης θα κερδίσει τη μονιμότητα.

Άλλοι, όμως, είναι οι… σφυγμοί κάτω στον δρόμο…

Σε αντίθεση με τον Μεϊμαράκη, που έχει επιλέξει να φθάσει στις 22 Νοεμβρίου όσο πιο αθόρυβα γίνεται, μακριά από μεγάλες συγκεντρώσεις και… ντιμπέιτ, όπου πέρα από το ενδεχόμενο να γίνουν μπάχαλο θα βρεθεί μόνος του με τους τρεις απέναντι, ο Τζιτζικώστας δίνει μια άλλη προοπτική και κερδίζει σε κάθε παρουσία, γι’ αυτό και όλα τα ΜΜΕ, με πρώτα τα κανάλια, του δίνουν βήμα. Και αυτό κάτι σημαίνει.

Εντελώς άλλο είναι το κλίμα έξω από τη Συγγρού και τους επιτελάρχες του Μεϊμαράκη. Η ψαλίδα έχει αρχίσει να κλείνει και πληθαίνουν οι πιθανότητες να τερματίσει πρώτος ο Τζιτζικώστας, με τον κόσμο που ανήκει στη δεξιά παράταξη να θέλει την ανατροπή του χθες.

Ο Κυριάκος έχει αυξήσει τη συσπείρωση στο πρόσωπό του, χωρίς όμως να μικραίνει η απόστασή του από τον Τζιτζικώστα. Και ο Άδωνης, όπως φαίνεται, θα καταγράψει ένα ευπρεπές ποσοστό, το οποίο θα αποτελεί το σκληρό πρόσωπο του χώρου που καλύπτει σήμερα η ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ