Σόγια και φυτικές στερόλες-στανόλες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης

Ο κ. Ρίχτερ υποστήριζε πως τα επίπεδα της LDL πρέπει να είναι πολύ χαμηλά σε όλους τους ανθρώπους υψηλού κινδύνου, ενώ ο κ. Βλαχόπουλος υποστήριζε πως πρέπει να πέφτουν όσο χρειάζεται ανάλογα με το προφίλ του καθενός. Μολονότι οριστική απάντηση δεν υπήρξε (αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος επιστημονικών αντιπαραθέσεων, όπου δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη επιστημονική αλήθεια), αυτό στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο είναι η μεγάλη σημασία της σωστής διατροφής στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων και τρανς λιπών, η διατήρηση ενός καλού σωματικού βάρους, η προσθήκη φυτικών ινών, σόγιας και φυτικών στερολών-στανολών στη διατροφή μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης σε σημαντικό βαθμό και να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την καρδιαγειακή μας υγεία, προτού μπούμε στη διαδικασία του χαμηλά ή πολύ χαμηλά έχοντας μπει σε ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακό συμβάν.


Σχολιάστε εδώ