Συνένοχο την Ελλάδα στο πνίξιμο προσφύγων θέλει η Άγκυρα!

Η οποία, προκειμένου να πράξει το αυτονόητο, να φυλάξει τα παράλια και τα θαλάσσια σύνορά της, ώστε να εμποδιστούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά μας, επιμένει στις κοινές περιπολίες, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στο Αιγαίο προκειμένου να υλοποιήσει τον εδώ και χρόνια πάγιο στόχο της, να αποκτήσει δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Αναζητείται, όμως, και ένα φύλλο συκής για την Τουρκία, η οποία ξέρει να παίζει πολύ καλά το χαρτί του εκβιασμού σε κάθε περίπτωση. Με την κοινή δράση για την αποτροπή των ροών προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά, θέλει να είναι συνυπεύθυνη και η Ελλάδα στους πνιγμούς μικρών παιδιών. Έτσι, η διεθνής κατακραυγή δεν θα στρέφεται μόνο κατά της Τουρκίας, όπως γίνεται τώρα.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση σεβόταν τον εαυτό της και δεν γινόταν παίγνιο στα χέρια της Άγκυρας, ένα και μόνο θα έπρεπε να απαιτήσει τελεσιγραφικά:

Να φυλάξει η Τουρκία τα παράλια σύνορά της. Και να συλλάβει τους διακινητές και εκείνους που πουλάνε τα σκάφη και τις πλαστικές βάρκες, όπως και όλο το κύκλωμα που κινείται γύρω από αυτήν την κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία έχει και εθνική διάσταση… Να γεμίσει η Ευρώπη μουσουλμάνους. Αν τα παράλια είναι ελεύθερα στους δουλεμπόρους, όταν μπαίνουν οι πρόσφυγες στις βάρκες, τι να κάνουν τα πολεμικά πλοία; Να τις βουλιάζουν;

Όλο το πρόβλημα είναι αποκλειστικά της Τουρκίας. Είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθούν οι ροές στην ξηρά απ’ ό,τι στη θάλασσα. Θέλει, άραγε, πολλή φαιά ουσία για να το αντιληφθείτε αυτό, κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε;


Σχολιάστε εδώ