Σκηνικό ανατροπής της κυβέρνησης στήνουν ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες

Οι ντόπιοι και οι ξένοι «νταβατζήδες» έχουν τον ίδιο στόχο, την αποσταθεροποίηση ή και ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά με διαφορετικά κίνητρα η κάθε πλευρά. Οι μεν πρώτοι θέλουν να αποτρέψουν την εφαρμογή του νόμου που αποκαθιστά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στον χώρο των τηλεοπτικών σταθμών, που επί δύο δεκαετίες λειτουργούν χωρίς όρους και κανόνες. Παράλληλα θέλουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για τον έλεγχο των μη εξυπηρετούμενων οφειλών (δάνεια) τους προς τις τράπεζες. Και οι δεύτεροι (δανειστές και Βερολίνο) επιδιώκουν είτε να υποτάξουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον Αλ. Τσίπρα είτε να τον υποχρεώσουν να αποχωριστεί την πρωθυπουργική καρέκλα και να προχωρήσει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία στη συνέχεια θα αναλάβει να εφαρμόσει όλα τα μέτρα, να τηρεί κατά γράμμα όλες τις εντολές.

Ενδεικτικός του ότι ο κ. Πανούσης αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου είναι τόσο ο τρόπος που κλιμάκωσε (και συνεχίζει) τις… αποκαλύψεις και τις καταγγελίες του αλλά και η μεγάλη προβολή που έτυχαν οι ισχυρισμοί του από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Με αποκορύφωμα την υπενθύμιση της προειδοποίησης που είχε κάνει παλαιότερα στον Αλ. Τσίπρα ότι πρέπει «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα, διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους». Που κατά… σύμπτωση το ίδιο ζητούν οι έξω αλλά και οι μέσα νταβατζήδες. Να προσαρμοστεί. Δεν δίστασε ακόμη να μετατρέψει σε «φέιγ βολάν» απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) περιφέροντάς τα στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Πανούσης ξεκίνησε την «αποστολή» του καταγγέλλοντας ότι απειλείται η ζωή του και ότι στο σχέδιο εμπλέκονται τρομοκράτες, ποινικοί κρατούμενοι αλλά και… στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξήγησε όμως γιατί περίμενε να περάσουν μήνες για να προβεί στις συγκεκριμένες καταγγελίες. Δεν εξήγησε επίσης γιατί όσο ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν προχώρησε στις επιβεβλημένες ενέργειες ούτως ώστε και να αποκαλύψει αυτούς που τον απειλούσαν και προπάντων να τους θέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αρχικά υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό τον πρωθυπουργό για τις απειλές που δεχόταν και από πού προέρχονταν αυτές. Στην πορεία ωστόσο… διευκρίνισε ότι είχε πει στην ηγεσία της ΕΥΠ να το πει στον κ. Τσίπρα! Ο κ. Πανούσης έδειξε να ενοχλείται όταν μετά τις πρώτες καταγγελίες του η κυβέρνηση τον προέτρεψε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, ενδεχομένως διότι έβλεπε ότι ένα ζήτημα που θα ήθελε να παραμείνει σε πολιτικό επίπεδο έπαιρνε και δικαστικές προεκτάσεις. Ίσως γιατί τώρα θα πρέπει να αποδείξει τη σοβαρότητα και κυρίως την ακρίβεια των ισχυρισμών του και παράλληλα να εξηγήσει πώς απόρρητα έγγραφα βρίσκονται στην κατοχή του, αν και δεν έχει πλέον υπουργικό αξίωμα.

Ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης, τον οποίο ο κ. Πανούσης εμπλέκει στις καταγγελίες του, απέφυγε να πει οτιδήποτε για την όλη υπόθεση και ούτε πρόκειται να το κάνει. «Ο προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν έχει φωνή και δεν πρέπει να έχει φωνή», ήταν το μήνυμα προς όσους επεδίωξαν να έχουν τη δική του άποψη για τα γεγονότα.

Πέραν των όποιων σχεδίων μπορεί να εξυπηρετεί με τις κινήσεις του ο κ. Πανούσης, δείχνει και αχαριστία και αγνωμοσύνη έναντι του Αλ. Τσίπρα. Ο οποίος όχι μόνον του ανέθεσε ένα κρίσιμο υπουργικό πόστο, αν και δεν ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιπλέον τον στήριξε ενεργά στη διαμάχη που είχε με τον τότε υπουργό Εσωτερικών και σημαίνοντα στέλεχος του κόμματος, τον Ν. Βούτση. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο κ. Πανούσης θα συνεχίσει τις καταγγελίες και τις δήθεν αποκαλύψεις του είτε με άρθρα στις εφημερίδες είτε με τηλεοπτικές συνεντεύξεις (αύριο θα είναι στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο Star), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει στην επικαιρότητα το ζήτημα και να φθείρει στο μέτρο του δυνατού την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα. Στην κυβέρνηση το γνωρίζουν αυτό και έχουν αποφασίσει να τηρήσουν σκληρή στάση απαξιώνοντας τις καταγγελίες του, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του και εκθέτοντάς τον, εντέλει, στην κοινή γνώμη της χώρας.


Σχολιάστε εδώ