ΣΕΒ: Χρειάζεται να τρέξουμε!

Όμως δεν αρκεί αυτό κατά τον ΣΕΒ. «Πρέπει να τρέξουμε. Να δεχθούμε ότι η οικονομία μας πρέπει να λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες που λειτουργούν όλες οι άλλες οικονομίες του πλανήτη, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα και να επιλέξουμε την απόλυτη ένδεια.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να διαταράξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε, ο οποίος δημιουργεί εισοδήματα και δουλειές για μερικούς σε βάρος των υπολοίπων. Η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να οδηγήσουμε την ελληνική οικονομία στη δεύτερη φάση της προσαρμογής (ανάκαμψη και δημιουργία ανταγωνιστικών και με καλές αμοιβές θέσεων εργασίας) και όχι να παραμείνουμε στην πρώτη φάση (ύφεση, ανεργία και ανέχεια, χωρίς επενδύσεις, με τους νέους στο εξωτερικό κ.ο.κ.). Στη σημερινή συγκυρία η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας».

***

Μεταναστεύουν και οι επιχειρήσεις!

Όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν για το εξωτερικό, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 1ης Συνάντησης Βαλκανικών Επιμελητηρίων στη Φλώρινα. Ο κ. Μίχαλος εξήγησε πως αν συνεχίσει να υπάρχει μεγάλη μετανάστευση θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα φορολογικά έσοδα, όπως και ότι αν τα χρήματα των επιχειρήσεων διοχετεύονται σε ξένα τραπεζικά συστήματα στην ουσία καθηλώνεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


Σχολιάστε εδώ