Ρεκόρ κερδοφορίας έκαναν τα ΕΛΠΕ!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο Όμιλος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ για το Γ’ τρίμηνο του 2015, τα συγκρίσιμα κέρδη (EBITDA) ανέρχονται στα 240 εκατ. ευρώ (το Γ’ τρίμηνο του 2014 ήταν 146 εκατ. ευρώ), ενώ τα αντίστοιχα κέρδη του εννεάμηνου ανήλθαν στα 575 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτιωμένες επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

***

Tσοτσορός: Τα ΕΛΠΕ μέσα στα πιό ανταγωνιστικά διυλιστήρια

«Κεντρικός μεσοπρόθεσμος στόχος του Ομίλου των ΕΛΠΕ είναι η διασφάλιση της διεθνούς ανταγωνιστικής παρουσίας του κλάδου της διύλισης, που αποτελεί προαπαιτούμενο για οποιονδήποτε σχεδιασμό ή αναζήτηση ρόλου στο εγχείρημα της ανάκαμψης», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Ν. Τσοτσορός από το βήμα του 20ού Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015», υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση των δεικτών ανταγωνιστικότητας των ΕΛΠΕ στο 25% των πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων, σύμφωνα με την κατά Solomon κατάταξη, αποτελεί για την εταιρεία πρωταρχικό στόχο και βασική υποχρέωση προς τους μετόχους της.

«Ο όμιλος φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα της ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Τσοτσορός, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι τα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν ενεργά και αποτελεσματικά:

• στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας,

• στην υλοποίηση μεσομακροπρόθεσμου επενδυτικού προγράμματος,

• στη βελτίωση του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών της χώρας,

• στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της ασφαλούς λειτουργίας,

• στην απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με πετρελαϊκά και πετροχημικά προϊόντα,

• στην εξασφάλιση και στη διατήρηση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας,

• στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της λαθρεμπορίας στα πετρελαιοειδή.

***

Αλλαγή στην ΕΚΟ

Με πλούσιο βιογραφικό ο νέος επικεφαλής της ΕΚΟ. Πρόκειται για τον κ. Παναγιώτη Πετρούλια (φωτό), ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΚΟ ΑΒΕΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σύμβουλος διοίκησης στον Όμιλο Data Concept AE, οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στον Όμιλο Μπήτρος Συμμετοχική ΑΕ και στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης των ΕΚΟ Χημικά, ΕΚΟ ΑΒΕΕ και ΕΛΠΕ. Επίσης, έχει εργαστεί στην Η.Ν. Στασινόπουλος ΑΒΕΕ, την ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ ΑΤΕ, την ELMEC ΑΕ και έχει διδάξει ως καθηγητής Οικονομικών και Λογιστικής σε επαγγελματικά ΚΕΤΕ.


Σχολιάστε εδώ