ΚΑΤΩ… στον Πειραιά

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο έγινε μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχείο του Πειραιά, πριν από 10 μέρες περίπου, στην οποία πήραν μέρος εκτός του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Κοσμάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ο πρόεδρος της ΕΑ Κτιριακές Υποδομές Ηρακλής Δρούλιας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας Γ. Σταματόγιαννης και άλλοι. Συζητήθηκαν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του έργου και συμφωνήθηκε οι προτάσεις που τέθηκαν να εξετασθούν για να επιλεγεί η πιο ρεαλιστική και πρόσφορη ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

// Στο… στόχαστρο των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ έχει μπει ο Πειραιάς. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, ο Απ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης μας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Δαβάκη. Αμέσως μετά έκανε βόλτα στα καφέ της πλατείας Κοραή όπου έσπευσαν να τον συναντήσουν πολλοί επώνυμοι Πειραιώτες, όπως οι Σπύρος Σπυρίδων, Παναγιώτης Κουβάτσος, Χαράλαμπος Κωστόπουλος, Μπάμπης Τουμπέσης, Μελίνα Φύκια, Γιάννης Παππάς, Ηλίας Κατσαφάδος, Περικλής Αλεβιζάτος, Νίκος Αμοργιανός, Νίκος Χουρσαλάς και άλλοι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες επισκέφθηκε τον Πειραιά ο Άδωνης Γεωργιάδης, που μίλησε την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου που ήταν γεμάτη κόσμο. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση και ζωηρός διάλογος που κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα κατέβηκε στην πόλη μας, για δεύτερη φορά κι αυτός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά αλλά και παράγοντες άλλων κομμάτων που έχουν άποψη για τις δραστηριότητες αυτές, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η καλύτερη και μάλλον ο από Κρήτης πολιτικός «κατέκτησε» τους πειραιώτες Νεοδημοκράτες γιατί δεν μίλησε σαν να ήταν σε προεκλογική συγκέντρωση αλλά ανέλυσε τις απόψεις και τις θέσεις του για συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως το οικονομικό, το Προσφυγικό κ.ά.

// Δύο σημαντικά έργα που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των εμπόρων του Πειραιά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας Κανάρη στο Πασαλιμάνι και την ανάπλαση της οδού Νικήτα που είναι από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης. Τα έργα επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι στις γιορτές τόσο η πλατεία όσο και ο δρόμος θα είναι έτοιμοι. Οι εργασίες στην πλατεία Κανάρη περιλαμβάνουν πλακόστρωση με γρανίτη, νέες δενδροφυτεύσεις, νέο φωτισμό και παγκάκια, σιντριβάνι, παιδική χαρά κ.λπ. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στην οδό Νικήτα, όπου οι εργασίες γίνονται πλέον καθημερινά για να προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

// Είπαμε, φτώχεια, Μνημόνια, ανέχεια, αλλά όχι και εξαθλίωση! Στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ από ιατρικής άποψης γίνονται θαύματα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να παραδίδουν καθημερινά μαθήματα επάρκειας, ποσότητας και ανθρωπιάς, τα είδη στρατωνισμού παραπέμπουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κουβέρτες ξεφτισμένες, μαξιλαροθήκες ανύπαρκτες και σεντόνια με τεράστιες τρύπες και σκισίματα. Εικόνες μιζέριας και θλίψης παντού. Και παράπονα απ’ όλους, που λένε ότι αυτά που βιώνουν δεν τους αξίζουν! Ο υπουργός Υγείας, άραγε, τι λέει;


Σχολιάστε εδώ