Η επίθεση φέρνει εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα

«Το σίγουρο είναι ότι θα παίζουμε με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα. Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια, η άμυνα τα πρωταθλήματα», οι ατάκες του σχετικά με τον αγωνιστικό προφίλ που θα έχει ο Παναθηναϊκός με εκείνον στον πάγκο.

Για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Βρήκα μια ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό το διάστημα κάνουμε προπονήσεις χωρίς τους πέντε διεθνείς (Μπεργκ, Καρέλης, Νίνης, Πράνιτς και Χουχούμης) και κάνουμε προπονήσεις με παιδιά από την ομάδα νέων. Προσπαθούμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση. Δεν θα ήθελα να μιλήσω πριν μάθω την ομάδα και κατανοήσω τη φιλοσοφία της. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους διευθυντές που με ενημερώνουν για τα πάντα. Η τελευταία λέξη όμως ανήκει σε εμένα. Θέλω να κατανοήσω πλήρως ορισμένα πράγματα και μετά να μιλήσουμε».

Για τον Μίκαελ Εσιέν και την επιστροφή του: «Είναι ένας διάσημος παίκτης. Τον ήξερα από το Μιλάνο και τον είχα αντιμετωπίσει με την Ίντερ. Όντως το καλοκαίρι ήταν μια από τις καλύτερες μεταγραφές του συλλόγου. Χρειάζεται να έχουμε μια προσεκτική προσέγγιση. Εγώ θα λαμβάνω υπ’ όψιν τις αναφορές που έχω από το ιατρικό επιτελείο και τα όσα μου λέει ο ίδιος. Έχει βγάλει τις τελευταίες προπονήσεις. Είναι ένας έμπειρος παίκτης που ξέρει πολύ καλά το σώμα του. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, να μην πιέσουμε καταστάσεις και μέρα με τη μέρα να ανεβάζει εκείνος ρυθμό».

Για το αν επιθυμεί την… ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού: «Έχω εμπιστοσύνη στους έλληνες παίκτες. Οφείλει και ο κορμός της ομάδας να αντανακλά το έθνος της πόλης, των κατοίκων και γενικότερα του συλλόγου. Προέρχομαι από τη Ρώμη που συνηθίζει να προωθεί τους ηγέτες της. Στο ποδόσφαιρο είμαστε σε ένα στάδιο διεθνοποίησης, όμως στα αποδυτήρια θα πρέπει να υπάρχουν Έλληνες που να εκφράζουν την ομάδα».


Σχολιάστε εδώ