ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

***

Στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο κατηγορίες βουλευτών: Εκείνοι που «τρίβουν τα χέρια» τους -από χαρά εννοείται- για τις περιπέτειες της κυβέρνησης με την υπόθεση του Γ. Πανούση, του στυλ «έκαναν το παν για να αναλάβουν την εξουσία, τώρα καλά να πάθουν». Υπάρχουν όμως και άλλοι που τα γεγονότα και τους προβληματίζουν και τους ανησυχούν, καθώς προσπαθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως «γιατί τώρα;», «τι και ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω;» κ.λπ. Οι περισσότεροι από τους… ανησυχούντες γαλάζιους βουλευτές πιστεύουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση έσκασε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ότι συνδέεται σίγουρα με άλλες υποθέσεις.

***

Τα σενάρια που κυκλοφορούν εκ νέου και κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ή οικουμενικής κυβέρνησης απασχολούν -όπως είναι λογικό- τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Και τα… διχάζουν, όπως είναι φυσικό κι επόμενο. Ακόμη και στο επίπεδο των υποψηφίων για την αρχηγία. Β. Μεϊμαράκης και Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχουν εκφέρει ως τώρα άποψη, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συναινέσουν αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Σε αντίθετη γραμμή κινούνται Απ. Τζιτζικώστας και Άδ. Γεωργιάδης. «Δεν είμαι ανοιχτός σε μια συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα», σημείωσε ο πρώτος. «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με ανθρώπους που εμπλέκονται με την τρομοκρατία», υπερθεμάτισε ο δεύτερος. Συμπέρασμα: Οι «πληγές» που άνοιξαν στη Νέα Δημοκρατία εν όψει εκλογών θα παραμείνουν ανοιχτές και μετά τις 22 Νοεμβρίου.

***

Ρόλο «Μακεδονάρχη» για λογαριασμό του Β. Μεϊμαράκη έχει αναλάβει -όπως μαθαίνω- ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης. Είναι εκείνος που οργανώνει την προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα, συντονίζει τα στελέχη και προσπαθεί να μετριάσει το ισχυρό ρεύμα που έχει ο Απ. Τζιτζικώστας. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών του θα φανούν το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν εκλεγεί αρχηγός ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Στυλιανίδης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα καταλάβει μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων ή θα αναλάβει καθήκοντα γραμματέα του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ