350 εκατ. ευρώ μάς φόρτωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Για τον λόγο αυτό, τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να «ξεφορτωθούν» τα χρέη χωρίς να υποστούν τις όποιες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και της αλλαγής ονομασίας, με την προοπτική τα χρέη να μείνουν στα παλαιά ονόματα. Τέτοια δυνατότητα όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει, καθώς οι νόμοι και οι κανονισμοί προβλέπουν ότι τα χρέη μεταφέρονται ή προσωποποιούνται στις ηγεσίες και στα αρμόδια κατά τον νόμο στελέχη κάθε κόμματος.

Το ότι η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει μπει στο αρχείο το ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη, σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία, αλλά δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να αντιστρέψει την ασυλία που δόθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013, που ψηφίσθηκε το 2013.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ακόμη ότι, κατά τη γνώμη του, η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίσθηκε ακριβώς για τον λόγο αυτό, για να παράσχει ασυλία στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των δανείων από την Αγροτική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη ήταν απόρροια τροπολογίας που είχαν καταθέσει -σε συνεννόηση, προφανώς, με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων- οι τότε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης και Δ. Χριστογιάννης.


Σχολιάστε εδώ