Στα ώπα-ώπα τους έχουν οι Αμερικανοί!

Έτσι ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς μαζί με την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του κόμματος (ναι απέκτησε και τέτοια) και την αντιδήμαρχο Κομοτηνής, γνωστή σε όλους από το πέρασμά της από το ΠΑΣΟΚ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στην επίσημη δεξίωση που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν της νεοδιορισθείσας αμερικανίδας προξένου Ρεβέκκας Φονγκ. Στη δεξίωση παρών ήταν και ο αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς, τον οποίο η παρέα του κ. Τσαβούς προσπάθησε να προσεγγίσει, καθώς οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας δεν είναι τόσο ευτυχείς με τις ετήσιες εκθέσεις του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού οι Αμερικανοί δεν είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν όλη την ακραία ατζέντα τους.

Σε μια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του στην Αδριανούπολη ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας και κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΡ Μ. Μουεζίνογλου ποζάριζε μπροστά σε σημαίες του «ανεξάρτητου τουρκικού κράτους της Δυτικής Θράκης». Γνωρίζουμε ότι ελάχιστοι πια ενδιαφέρονται, αλλά μήπως, για την τιμή των όπλων και από στοιχειώδη αυτοσεβασμό, θα έπρεπε το ΥΠΕΞ να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο κ. Μουεζίνογλου είναι συχνός επισκέπτης της Θράκης και δεν θα πρέπει να αφεθούν αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις…

Ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του Αχμέτ Σαδίκ, δραστηριοποιείται εδώ και καιρό με το εμπόριο και στο πλαίσιο της προσπάθειας οικονομικής διασύνδεσης και εξάρτησης της Θράκης από την Τουρκία, οι εταιρείες του απορροφούν πολλά προϊόντα της Θράκης και τα διοχετεύουν στην τουρκική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Θράκη συνοδευόμενος από τούρκους εισαγωγείς βάμβακος που απορρόφησαν όλη την παραγωγή της Θράκης, που συμπτωματικά προέρχεται κυρίως από μειονοτικούς παραγωγούς…

Δεν θα εκπλαγούμε αν κάποια στιγμή μάθουμε ότι κάποιο «αόρατο ταμείο» επιδοτούσε την αγορά του βαμβακιού της Θράκης από τον κ. Λεβέντ Σαδίκ…

***

• Ο κ. Φίλης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ως υπουργός, και μάλιστα Παιδείας, έχει υποχρέωση να ομιλεί με την υπευθυνότητα που επιβάλλει η θέση του. Όχι σαν συνδικαλιστής φοιτητής, σαν στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού ή ως δημοσιογράφος της «Αυγής».

Ασχέτως της επιστημονικής άποψης που μπορεί να έχει, αν και δεν είναι φυσικά ιστορικός, δεν μπορεί να δημιουργεί, ηθελημένα ίσως, σύγχυση -και μάλιστα ως υπουργός Παιδείας- για μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Ελληνισμού.

• Ο κ. Φίλης έχει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης όπως κάθε άλλος Έλληνας. Και είναι προφανές ότι είναι εντελώς παράλογη η διάταξη του νόμου που είχε ψηφισθεί πέρυσι και προέβλεπε την ποινική δίωξη των αρνητών των αναγνωρισμένων από τη Βουλή γενοκτονιών.

Η υπόθεση αυτή εξάλλου έχει κριθεί και με τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχε προσφύγει ο τούρκος πολιτικός Περιντσέκ (Perincek) όταν καταδικάσθηκε από ελβετικό δικαστήριο βάσει αντίστοιχου νόμου επειδή αμφισβήτησε δημοσίως τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

• Δεν θεωρούμε τον κ. Φίλη τόσο σατανικό ώστε να έκανε εσκεμμένα τη δήλωση αυτή για να βρεθεί κάποιος (όπως βρέθηκε η Χρυσή Αυγή) να προσφύγει εναντίον του.

Γιατί το πιθανότερο είναι, με βάση το δεδικασμένο της υπόθεσης Perincek, ο ελληνικός νόμος να ακυρωθεί.

Και υπάρχει και κάποια ακόμη πιο πονηρή άποψη, που θέλει τη ΧΑ να έσπευσε να προσφύγει νομικά εναντίον του κ. Φίλη για να καταργηθεί ο νόμος και συνεπώς εκτός από τη Γενοκτονία των Ποντίων να μπορεί οποιοσδήποτε στην Ελλάδα να αμφισβητεί χωρίς συνέπειες και το Ολοκαύτωμα…

• Αλλά εάν ο κ. Φίλης θέλει να είναι τόσο ακριβής με τους επιστημονικούς όρους, τότε θα πρέπει να επικρίνει και να καταδικάσει τον εαυτό του και τους συντρόφους του που μιλούν για «Γενοκτονία των Μνημονίων»…

• Καμπάνια για την προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ξεκίνησαν τα Σκόπια με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μέχρι το τέλος του 2018, την έκδοση 130 έργων, που όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μιλέβσκα θα βοηθήσουν όλους στο εξωτερικό να γνωρίσουν, πέραν όλων των άλλων, τη «μακεδονική» ιστορία και τον «μακεδονικό» πολιτισμό.

Για να ξέρετε τι πρέπει να περιμένουμε, να θυμίσουμε ότι η κ. Μιλέβσκα είναι αυτή που συντόνισε το πρόγραμμα εξαρχαϊσμού με τα αγάλματα του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις αψίδες και όλα τα άλλα, που εκτός της σπατάλης δημοσίου χρήματος καλλιεργούσαν και τον αλυτρωτισμό εις βάρος της χώρας μας.

• Είναι στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μετονομάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων σε «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας». Όπως μετέδωσαν τα σκοπιανά ΜΜΕ, στην είσοδο του κτιρίου τοποθετήθηκε πλακέτα που σε αγγλικά και σλαβικά αναγράφονται τα εξής:

«Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας είναι ο μεγαλύτερος και γνωστότερος Μακεδόνας βασιλιάς, κυβερνήτης του συνόλου του τότε παγκόσμιου πολιτισμού»…

• Η κρίση στις σχέσεις της χώρας μας με το Βελιγράδι, λόγω της στήριξης που προσφέρουμε στην προσπάθεια του Κοσόβου να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco, είναι γνωστή. Βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι η ευαισθησία της Αθήνας μπορεί να φτάσει μέχρι ενός σημείου, μια και το Κυπριακό και η ύπαρξη του ψευδοκράτους θέτουν εκ των πραγμάτων τα όρια.

• Όμως και στην παρούσα συγκυρία δίνεται η ευκαιρία στην Αθήνα να κάνει παιγνίδι. Ο σέρβος ΥΠΕΞ Ντάτσιτς, όταν έγινε γνωστό ότι το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ, την οποία βεβαίως η Σερβία έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή ως «Μακεδονία», έσπευσαν να στηρίξουν το Κόσοβο στην Unesco, δήλωσε ότι «στο μέλλον θα μεταχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο εκείνους που συμπεριφέρονται έτσι απέναντι στα συμφέροντά μας…».

Ο σέρβος υπουργός μάλιστα δήλωσε ότι η στάση αυτή των δύο χωρών θα αποτυπωθεί στις διμερείς σχέσεις και η κηλίδα αυτή θα παραμείνει, μια και το Βελιγράδι δεν θα θεωρεί πλέον ότι οι σχέσεις με τις δύο χώρες έχουν προτεραιότητα. Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν όταν ο κ. Ντάτσιτς έστειλε το μήνυμα ότι «όταν το Μαυροβούνιο και η “Μακεδονία” θα έχουν ανάγκη τη στήριξη της Σερβίας σε κάποιον διεθνή οργανισμό, η Σερβία δεν θα τις στηρίξει πλέον…».

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ