Σε διάσπαση της ΝΔ προσβλέπει το ΠΑΣΟΚ

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή η ΝΔ, να παρουσιάσει φαινόμενα αποσύνθεσης και παράλυσης λόγω των σφοδρών εσωκομματικών συγκρούσεων και των σκληρών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας. «Η εσωστρέφεια στη ΝΔ θα κρατήσει πολύ ακόμα και είναι πιθανό να μην κλείσει οριστικά ο κύκλος αυτός», εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, άμεση προτεραιότητα του οποίου είναι να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο πολιτικά, εντείνοντας ταυτόχρονα μια σκληρή «αλλά ταυτόχρονα προσεγμένη και ρεαλιστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη διαμορφώνεται η εκτίμηση πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να βρεθεί το προσεχές διάστημα σε αδιέξοδο και λόγω της σκληρής πολιτικής των δανειστών αλλά και λόγω των δικών της λαθών και κακών χειρισμών.

Ενδεικτικό της πολιτικής με την οποία πορεύεται το ΠΑΣΟΚ είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Πιερ Μοσκοβισί ότι στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ διεμήνυσε επίσης στον ευρωπαίο Επίτροπο ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα υφεσιακά μέτρα.

Εξάλλου, τόσο στη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί όσο και σε αυτή με τον Μάρτιν Σουλτς έθεσε κόκκινες γραμμές αναφορικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των φτωχών και των μεσαίων νοικοκυριών.


Σχολιάστε εδώ