ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Τις τελευταίες ημέρες, η δυσαρέσκεια έχει εξελιχθεί σε δυσφορία και η ενόχληση σε οργή. Αιτία, οι απαξιωτικές αναφορές του κ. Τζιτζικώστα στο έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής την περίοδο 2004-2009. Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού προς τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα στελέχη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε συνομιλία που είχε στα μέσα της εβδομάδας με πρώην βουλευτή, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να διαγράφεις την ιστορία μιας παράταξης που φιλοδοξείς να ηγηθείς»!

***

Περισσεύει -και κάτι παραπάνω- η… αισιοδοξία στο επιτελείο του Β. Μεϊμαράκη για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και τίποτα πλέον δεν μπορεί να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Οι πλέον ένθερμοι στοιχηματίζουν ότι όλα θα τελειώσουν την πρώτη Κυριακή και δεν θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές. Ενδεικτικό της βεβαιότητας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν σχέδια για την επόμενη ημέρα. Σχέδια που σε πρώτη φάση θα κινηθούν σε δύο άξονες: Αλλαγές προσώπων στις μη αιρετές θέσεις και οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος πενταετίας. «Δεν θα φορτωθώ εγώ τα λάθη των προκατόχων μου», τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης. Κι όταν μιλάει για προκατόχους εννοεί τον κ. Σαμαρά και μόνο.

***

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Β. Μεϊμαράκης έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη διαφωνία του για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της παράταξης. Μετεκλογικά, κι εφόσον εκλεγεί αρχηγός, δεν θα μείνει στο επίπεδο των ενστάσεων και των επιφυλάξεων. Πρόθεσή του, όπως πληροφορούμαι, είναι στο συνέδριο που θα συγκαλέσει τους προσεχείς μήνες να φέρει πρόταση για ριζική αλλαγή της διαδικασίας, ούτως ώστε για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να μην αποφασίζουν οι… περαστικοί, αλλά οι οπαδοί και οι δεδηλωμένοι ψηφοφόροι της παράταξης.

***

Η διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας επεκτείνεται και στο πεδίο των δημοσκοπήσεων. Μέχρι πρότινος, οι τρεις εξ αυτών απλά αμφισβητούσαν την ακρίβεια και την αξιοπιστία των ευρημάτων υπό τις παρούσες συνθήκες, τώρα πλέον κάνουν λόγο και για στημένες έρευνες με… πολιτικά (κομματικά) κίνητρα. Πιο συγκεκριμένα, από τα επιτελεία των κ. Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη αναφέρονται σε συγκεκριμένες εταιρείες και λένε ότι λόγω του ότι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν πρώτο και με διαφορά τον Β. Μεϊμαράκη. Υποστηρίζουν δε ότι το κάνουν αυτό διότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι… εύκολος αντίπαλος για τον Αλ. Τσίπρα.


Σχολιάστε εδώ