Ανθίστανται οι «τρόφιμοι» της λίστας Λαγκάρντ

Ο τελευταίος ήταν μεταξύ των τριών δικαστών που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν ταξιδέψει στο Παρίσι και είχαν ανακρίνει τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε από την ελβετική τράπεζα. Που δούλευε τη λίστα Λαγκάρντ. Ως εκ τούτου, δεν είναι παράδοξο ότι αρκετοί συνδέουν την πειθαρχική δίωξη του κ. Ζαγοραίου με την υπόθεση της λίστας, ενώ ισχυρή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η δίωξη ήταν απόρροια καταγγελιών του υπόδικου για κακούργημα εφοπλιστή Β. Ρέστη.

Η αιχμηρή δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου για «σκιές στη Δικαιοσύνη» αποτυπώνει ενδεχομένως και το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου και την Εισαγγελέα Ευτ. Κουτζαμάνη. Η τελευταία μάλιστα δήλωσε πλήρη άγνοια (!) ως προς το ποιος έδωσε την εντολή για την πειθαρχική δίωξη, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν το ζήτησε η ίδια. Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι αν αληθεύουν όσα καταχωρίστηκαν στον Τύπο και τα σάιτ στην περίπτωση του κ. Ζαγοραίου «δεν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες». Εξερχόμενος μάλιστα από τον Άρειο Πάγο ανέφερε ότι «γεννώνται ερωτήματα αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών» και ότι «το θέμα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα». Προειδοποίησε δε ότι θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη της υπόθεσης και πως θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του.

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης και με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε (την Πέμπτη) στη Βουλή θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο. Πρώτον: Πόσοι καταθέτες έχουν εντοπισθεί στην εν λόγω λίστα, ποιο το συνολικό ύψος των καταθέσεων, πόσα τα ποσά που ερευνήθηκαν, πόσα καταλογίσθηκαν ως πρόστιμα, πόσοι και πόσες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη; Δεύτερον: Ποιος ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο της λίστας και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπευθύνων για την προκλητική αυτή ολιγωρία σε βάρος του αγρίως φορολογούμενου έλληνα πολίτη; Στην ερώτησή του ο κ. Παναγούλης επισημαίνει ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε θέσει ως πρώτιστο μέλημά του την αξιοποίηση της λίστας, ενώ είχε στηλιτεύσει κατ’ επανάληψη την εσκεμμένη ολιγωρία της προηγούμενης κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ