2.000.000 λίρες πήρε ο Χριστόφιας από τον Βγενόπουλο!

Η αποκάλυψη στηρίζεται στην κατάθεση του Μιλτ. Νεοφύτου, ο οποίος ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του επιτελείου του υποψηφίου με το ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια και ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία του τελευταίου χρηματοδοτήθηκε από τον κ. Βγενόπουλο. Το ΑΚΕΛ πήρε συνολικά 2 εκατ. λίρες, που μπήκαν στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Χριστόφια. Ο κ. Νεοφύτου, μάλιστα, μετέφερε και μια δήλωση που είχε κάνει το φθινόπωρο του 2007 ο κ. Χριστόφιας. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Βγενόπουλου και θα τα πάρουμε!». Είχε προηγηθεί η επίσημη παραδοχή του ΔΗΣΥ του Ν. Αναστασιάδη (σημερινού Προέδρου) ότι στις ίδιες εκλογές (2008) είχε πάρει χρηματοδότηση από την εταιρεία Focus, που λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις με τον εν λόγω επιχειρηματία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.000 ευρώ, από τα οποία 50.000 ευρώ κατατέθηκαν σε τράπεζα της Κύπρου και τα υπόλοιπα 450.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

«Με αυτές τι νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι γνωρίζαμε, πως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με κοινό χρηματοδότη, συνεργάστηκαν και πέτυχαν να χάσει ο Τ. Παπαδόπουλος. Και η σύμπλευσή τους συνεχίστηκε με κοινή γραμμή στο Κυπριακό», υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ, καλώντας τα εμπλεκόμενα κόμματα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις. Παράλληλα, θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί από τις έρευνες για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος εξαιρέθηκε η Λαϊκή Τράπεζα (συμφερόντων Βγενόπουλου) ή γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία ποινική υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Το ΔΗΚΟ σημειώνει ακόμη ότι «το ερώτημα δεν είναι πλέον αν κάποια κόμματα πήραν χρήματα, αλλά γιατί τα πήραν και ποιους εξυπηρέτησαν».

Από την πλευρά του, ο κ. Βγενόπουλος διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα (εφημερίδα «Πολίτης») και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Μιλτ. Νεοφύτου, χωρίς ωστόσο να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα κατέθεσε ο τελευταίος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική κατάθεση είχε δοθεί στους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε συνέχεια. Αντίθετα, το έγγραφο… ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι, παρά τη σοβαρότητα των λεγομένων του κ. Νεοφύτου. Αίσθηση προκαλεί το ότι οι αρμόδιες αρχές του νησιού, αντί να διερευνούν την ουσία των αποκαλύψεων και των καταγγελιών, αναζητούν τον «ένοχο» που έκανε τη διαρροή των επίμαχων καταθέσεων. Ο αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε διοικητική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν η κατάθεση διέρρευσε από αστυνομικούς και ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι η διαρροή δεν έγινε από τις υπηρεσίες του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όσοι διοχέτευσαν την κατάθεση στην εφημερίδα να είχαν στόχο τον ίδιο.


Σχολιάστε εδώ