Υπέρ του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που βάζει τέρμα στους νταβατζήδες, ήταν ο Καραμανλής

Η ΝΔ με το «Όχι» ταυτίσθηκε πλήρως με τους νταβατζήδες, όπως τους είχε αποκαλέσει ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ σε ένα μεσημεριανό γεύμα στου «Μπαϊρακτάρη» το 2004, λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές. Και οι νταβατζήδες έδωσαν μάχη εντός και εκτός Ελλάδας –με κάθε τρόπο και… μέσο– για να μην περάσει ο «βασικός μέτοχος», που είχε κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και αν περνούσε θα έβαζε τέλος στη βασιλεία τους. Τελικά, με τη συνδρομή και γάλλων μεγαλονταβατζήδων, τα κατάφεραν και από τότε μόνιμος στόχος τους ήταν ο Καραμανλής.

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από ψηφοφορία στη Βουλή. Αν πήγαινε, θα ψήφιζε «Ναι» στο νομοσχέδιο κατά των καναλαρχών και σίγουρα θα τον ακολουθούσαν και πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Με μια τέτοια κορυφαία διαφοροποίηση, όμως, δύσκολα θα μπορούσε να παραμείνει ο Μεϊμαράκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έμπαινε σε μεγάλη αναταραχή, με απρόβλεπτες τις εξελίξεις και με τη διάσπαση ίσως αναπόφευκτη.

Αυτό θέλησε να αποφύγει ο Καραμανλής, που τον ενδιαφέρει πάντα η ενότητα της παράταξης, και γι’ αυτό επέλεξε να απουσιάσει και να πάει οικογενειακώς για ολιγοήμερες διακοπές σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ιταλίας, όπου έχει μείνει επανειλημμένα.

Το μήνυμα, πάντως, ήταν σαφέστατο: Δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο οι θέσεις του για τον «βασικό μέτοχο». Ανεξάρτητα από το αν η σημερινή ΝΔ ταυτίστηκε με τις επιθυμίες των νταβατζήδων-καναλαρχών.


Σχολιάστε εδώ