Με έξοδα της ΝΔ κάνει εκστρατεία ο Μεϊμαράκης

Σε αντίθεση με τους άλλους τρεις διεκδικητές, που είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν εκλογικά κέντρα και να μισθώσουν γραφεία με προσωπικά τους έξοδα. Χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες για τις περιοδείες (μετακινήσεις, ξενοδοχεία κ.ά.).

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους οι κ. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εκφράζουν τη δυσφορία τους για το γεγονός αυτό. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε από την τσέπη μας κι εκείνος να κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά του κόμματος», λένε χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζουν, δε, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παράταξη τα τελευταία χρόνια. Έτσι, δεν θα είναι έκπληξη αν ένας εξ αυτών θέσει δημόσια το ερώτημα αν τις δαπάνες για τις περιοδείες του κ. Μεϊμαράκη τις πληρώνει ο ίδιος ή καλύπτονται από τα κομματικά ταμεία. Στην περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, ο τελευταίος θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και θα είναι υποχρεωμένος να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη να μεταφερθούν οι δραστηριότητες για τις εσωκομματικές εκλογές σε άλλο χώρο. Απορρίφθηκε, ωστόσο, με το σκεπτικό ότι θα υπήρχε πρόβλημα συντονισμού, καθώς το επιτελείο του θα χωριζόταν σε δύο ομάδες, που θα δούλευαν σε διαφορετικούς χώρους. Τότε, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ο κ. Μεϊμαράκης είχε προτείνει στους άλλους τρεις διεκδικητές να εγκατασταθούν στα κεντρικά γραφεία και να «τρέξουν» την προεκλογική τους εκστρατεία από εκεί.

Η πρότασή του, όμως, απορρίφθηκε χωρίς επαίνους.

Μια τέτοια συμβίωση όχι μόνο δεν θα ήταν λειτουργική, αλλά θα δημιουργούσε και προϋποθέσεις για μικρές καθημερινές εντάσεις.


Σχολιάστε εδώ