Μας φακελώνουν όλους οι δανειστές

Μετά την απαίτησή τους για κατάργηση του νόμου Κατσέλη και απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, μετά τις αλλαγές στις 100 δόσεις και το δόγμα «σοκ και δέος» στο Ασφαλιστικό, το τελευταίο τελεσίγραφό τους προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Οι δανειστές ζητούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών να παραδώσει στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, με πλήρη λεπτομέρεια, κάθε στοιχείο που έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση και των 10 εκατ. κατοίκων της χώρας μας. Όλα τα φορολογικά τους στοιχεία, το «πόθεν έσχες» τους, τι έχουν στην κατοχή τους (κινητά και ακίνητα), τι παράγουν και τι δαπανούν, μέχρι και πώς… αναπνέουν! Δεδομένου ότι η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία λειτουργεί ουσιαστικά ως «παράρτημα» των Βρυξελλών παρά ως υπηρεσία του ελληνικού κράτους, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, όλα τα παραπάνω στοιχεία θα περάσουν στα χέρια των δανειστών. Κι από κει στα χέρια των Βρυξελλών, της γερμανικής καγκελαρίας. Είναι γνωστοί οι… άθλοι του μέχρι πρότινος προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την άσκηση δίωξης από τον Εισαγγελέα για το φούσκωμα του ελλείμματος, κατ’ εντολήν των έξω, για να αναγκαστεί η Ελλάδα να μπει στο Μνημόνιο.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεχθεί να παραδώσει τα στοιχεία θα πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου «φακέλωμα» όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι διάφορες υπηρεσίες των Βρυξελλών -και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη…- θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τι έχει στην κατοχή του και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της επικράτειας.

Και αφού θα έχουν αυτήν τη δυνατότητα, θα μπορούν να προβάλλουν και νέους εκβιασμούς για νέα μέτρα, θα θέτουν νέα τελεσίγραφα και θα «εξοντώνουν» κι άλλο τον ελληνικό λαό.

Η απαίτηση αυτή των δανειστών έχει προκαλέσει οργή και έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, που δεν επιθυμεί να τους ικανοποιήσει. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι ποιον βαθμό θα φτάσει ο εκβιασμός. Μέχρι στιγμής, πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αρνείται να εκτελέσει την εντολή των «θεσμών».


Σχολιάστε εδώ