Η ημέρα των πολυτέκνων την εποχή της δύσεως της Ελλάδος

Δεν είναι η οικονομική κρίση που αποτρέπει πλέον τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν τέκνα. Είναι πολύ περισσότερο η εγκατάλειψη των αξιών και των παραδόσεών μας και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα, μετά την πτώχευση του Απριλίου του 1932, την επόμενη οκταετία (1933 -1940) γεννήθηκαν 1.511.105 παιδιά και οι θάνατοι ήταν μόλις 812.248 και είχαμε υπεροχή των γεννήσεων κατά 699.857! Δηλαδή οι Έλληνες την οκταετία εκείνη δημιουργούσαν κάθε χρόνο και μια πόλη 90.000 περίπου κατοίκων! Τότε όμως οι Έλληνες, και μάλιστα οι νέοι, είχαν πίστη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πίστευαν στην οικογένεια και διαπνέονταν από την αγάπη προς την πατρίδα. Αντίθετα, σήμερα όλα αυτά τα έχουμε απεμπολήσει και αναμένουμε το τέλος. Το σημερινό κατάντημα δείχνει ότι μόνο την τελευταία τριετία (1-1-2013 έως 19-10-2015) καταστράφηκε ολοσχερώς μια ολόκληρη πόλη 62.164 κατοίκων!

Η πολιτική ηγεσία, ενώ βλέπει ότι η Ελλάς οδεύει προς τη δύση της, όχι μόνον αδιαφορεί πλήρως, αλλά, αντιθέτως, μεταχειρίζεται τους πολυτέκνους πολύ χειρότερα από τους άγαμους.

Έτσι οι πολύτεκνοι, παρά τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιτάσσει ότι: «Πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»:

1) Πληρώνουν τον ίδιο φόρο εισοδήματος -όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν (4, 5, 7, 10 κ.λπ.)- με τους αγάμους για το ίδιο ποσό, αφού δεν υπάρχει αφορολόγητο για τα παιδιά!

2) Πληρώνουν φόρο πολυτελείας, γιατί εξ ανάγκης αγόρασαν ένα επταθέσιο ή εννιαθέσιο ή 12θέσιο ΙΧΕ αυτοκίνητο για να μεταφέρουν την οικογένειά τους, αφού τα αυτοκίνητα αυτά είναι άνω των 1928 κ.ε. και θεωρούνται ότι διάγουν βίο πολυτελώς και πρέπει να πληρώνουν και επιπλέον φόρο από τον φόρο εισοδήματος!

3) Πληρώνουν το ίδιο ποσό με τον άγαμο για την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος (οι ελεύθεροι επαγγελματίες), όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν.

4) Πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και για την πρώτη κατοικία τους, αφού για να τύχει απαλλαγής ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα πρέπει να έχει μέχρι 17.000 ευρώ εισόδημα (δηλαδή κάτω από τα όρια της φτώχειας κατά 20%!) και το σύνολο των κτισμάτων να μην υπερβαίνει τα 150 τ.μ.!

5) Κατάργησαν ακόμη και τον νόμο για τον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και αρνούνται να καθιερώσουν για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους ποσοστό 20% στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, όπως ισχύει για όλα τα υπουργεία (πράγμα που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού θα γίνουν διορισμοί).

6) Κατάργησαν την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας που ελάμβαναν 175.000 μητέρες, το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας για 50.000, που έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα τέκνα (το ίδιο έπραξαν και ισχύει και για τις τρίτεκνες οικογένειες) και την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για κάθε μητέρα που αποκτούσε το τρίτο και επιπλέον τέκνο της.

7) Αρνούνται να επαναφέρουν τις ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν για 32 χρόνια (μέτρο χωρίς δημοσιονομικό κόστος και αυτό), και να συμπεριλάβουν τους πολυτεκνικούς συλλόγους, όπως γινόταν για 30 χρόνια, στους φορείς διανομής των φρούτων, λαχανικών, κ.λπ. (παρέμβασης ΕΕ), αφού τους έθεσε εκτός η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι να τα στερούνται.

Μπροστά σε όλα αυτά και σήμερα ακόμη υπάρχουν νέα ζευγάρια που έχουν την τόλμη και το θάρρος και με πίστη προχωρούν στην απόκτηση και τέταρτου παιδιού, δείχνοντας σε όλους τον δρόμο των πολυτέκνων.


Σχολιάστε εδώ