Εποχή Πογέτ στην ΑΕΚ

Φυσικά υπάρχει η προοπτική να ανανεώσει το καλοκαίρι για δύο ακόμα χρόνια. Ο Ουρουγουανός εξέφρασε την επιθυμία να κοουτσάρει την ομάδα στο σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκουστάβο Πογέτ γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1967 στο Μοντεβιδέο και ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στη Σουίντον ως βοηθός του παλιού του συμπαίκτη στην Τσέλσι, Ντένις Γουάιζ, τον οποίον ακολούθησε και στη Λιντς. Στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ, αλλά το 2009 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Μπράιτον, την οποία ανέβασε το 2011 από τη League 1 (τρίτη επαγγελματική κατηγορία) στην Championship (δεύτερη επαγγελματική κατηγορία), ενώ παράλληλα αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν 2010-2011 στη League 1.

Το 2013 έκανε το ντεμπούτο του σε πάγκο της Premier League αναλαμβάνοντας τη Σάντερλαντ, την οποία οδήγησε στην παραμονή στην κατηγορία αλλά και στον τελικό του League Cup, όπου η ομάδα του έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η συνεργασία του Γκουστάβο Πογιέτ με τον αγγλικό σύλλογο λύθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Πώς όμως η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή; Από τις πρώτες επαφές της ΑΕΚ με τον ουρουγουανό τεχνικό προέκυψε τουλάχιστον ένα κοινό σημείο, που αφορούσε την οπτική των φιλοδοξιών. Από τη μια η ΑΕΚ έψαχνε για έναν προπονητή που θα την οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Και από την άλλη μεριά ο Πογέτ φτιαχνόταν με την προοπτική ενός πρότζεκτ που θα διεκδικήσει τίτλους. Είναι κάτι που τον Ουρουγουανό τον εξιτάρει. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως διεκδίκησε τίτλο (League Cup) ακόμα και με μια μικρομεσαία ομάδα της Premier League.

Όσο περνούσαν οι μέρες, η ΑΕΚ έδειχνε όλο και πιο πολύ στον Πόγετ πόσο πολύ τον θέλει για τον πάγκο της. Αυτό το πρέσινγκ έπαιξε ρόλο στην απόφαση του ουρουγουανού τεχνικού.

Από την άλλη μεριά, στους ανθρώπους της ΑΕΚ έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο πολύ ήθελε ο Πογέτ να αναλάβει αυτό το πρότζεκτ. Μάλιστα ο Ουρουγουανός προτίμησε να πει το «ναι» στο ταξίδι στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις, παρότι το όνομά του έπαιζε δυνατά για τον πάγκο της Άστον Βίλα, ενώ είχε μπει και η Λεβάντε στο παιχνίδι.

Ο Πογέτ φρόντισε να μάθει από την πρώτη στιγμή της κουβέντας με την ΑΕΚ οτιδήποτε είχε να κάνει με την ομάδα. Και δήλωσε ξετρελαμένος από τον κόσμο της «Ένωσης». Είναι από τα πρώτα πράγματα που του έκαναν εντύπωση, καθώς τον ενθουσιάζει η προοπτική να βρεθεί μπροστά σε τέτοιο κοινό.

Επίσης, στην ΑΕΚ διαπίστωσαν πως ο Ουρουγουανός έχει τρέλα με τη δουλειά του. Από τη στιγμή που αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα, ζήτησε αυτό να γίνει πριν από το μεσημέρι, προκειμένου να προλάβει να δει τηλεοπτικά το ματς της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Παράλληλα είπε στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ότι φρόντισε να δει τα ματς της ομάδας με Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Ηρακλή…


Σχολιάστε εδώ