640.000 Γερμανοί ζήτησαν ρύθμιση των χρεών τους

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή με θέμα τον νόμο 3869/2020 για τη “ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων”, σημείωσε ότι ο νόμος αυτός, ακόμη και μετά τις τροποποιήσεις που έχει υποστεί, λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Όπως εξήγησε, ο νόμος 3869, που η ίδια ως υπουργός Οικονομίας προώθησε το 2010, δεν σχεδιάσθηκε αποκλειστικά για την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά και για τη συνέχεια. Και αυτό διότι -όπως τόνισε- κάθε ευνομούμενη χώρα στην οποία έχει απελευθερωθεί η τραπεζική πίστη, διαθέτει νομοθεσία ρύθμισης των χρεών προκειμένου να αντιμετωπίζονται δυσμενείς καταστάσεις στις οποίες περιέρχονται οι δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά την περίπτωση της Γερμανίας, όπου, όπως ανέφερε, την τελευταία πενταετία κατατέθηκαν 640.000 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος για την έκδοση κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος θέτει συγκεκριμένους κανόνες, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να αντιμετωπίζουν πλέον αποτελεσματικά και δίκαια τους οφειλέτες που τα δάνειά τους βρίσκονται σε καθυστέρηση.


Σχολιάστε εδώ