576 Έλληνες έχουν 88 δισ. δολ. στην Ελβετία!

Αυτή είναι η απάνθρωπη κοινωνία που έχουμε φτιάξει…

Ασυδοσία για τους λεφτάδες, για τους οποίους κατασκεύασαν αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο τους φορολογικούς παραδείσους -όπως τα νησιά Κέιμαν, τη Σιγκαπούρη κ.λπ.-, ώστε να έχουν ασφαλές καταφύγιο οι μίζες και οι αρπαχτές δισεκατομμυρίων από τη λεηλασία των λαών των… πολιτισμένων κρατών – θηλιά στους φτωχούς και στα κορόιδα, στους πολίτες που δουλεύουν μέρα νύχτα για να ζήσουν και θεωρούνται πλούσιοι αν έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ… Και από τον κόσμο αυτό ζει το κράτος.

Σύμφωνα με τη Wealth-X, που συγκεντρώνει στοιχεία για τους κροίσους του κόσμου, αλλά και την Consulting Group, υπολογίζεται ότι στα 2,4 τρισ. δολάρια που είναι τοποθετημένα στην Ελβετία στο offshore banking περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμφερόντων κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστών), που είναι πάνω από 100 δισ. ευρώ!.

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια…

Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών υπάρχουν 576 Έλληνες που έχουν περιουσία 88 δισ. δολάρια!

Και κάτι ακόμη από τη δραστηριότητα των συμπατριωτών μας. Στις λίστες της Wealth-X περιλαμβάνονται και 11 έλληνες δισεκατομμυριούχοι, που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολ., ενώ παράλληλα 565 Έλληνες (με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολ.) εμφανίζονται με συνολική περιουσία 70 δισ. δολ.

Υπάρχουν, όμως, και τα… φτωχαδάκια… Οι Έλληνες που είναι απλώς εκατομμυριούχοι έχουν υπολογιστεί από την ελβετική Julius Baer σε 34.723.

Το 0,7% του πληθυσμού της Γης έχει 112,9 τρισ δολ.!

Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση πλούτου της Credit Suisse για το 2015, το 0,7% του πληθυσμού της Γης, περίπου 34 εκατ. άνθρωποι, ελέγχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 112,9 τρισ. δολ., ήτοι το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου, όταν 3,4 δισ. άνθρωποι (το 71% του πληθυσμού της Γης) μοιράζονται 7,4 τρισ. δολ., ελέγχουν δηλαδή μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου!

Και κάτι ακόμη, για να χάσετε τον ύπνο σας… Κατά τη Wealth-X, οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολ. προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 220.000 και το κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, στο οποίο ανήκει ένας στους 3.000.000 κατοίκους του πλανήτη, θα φθάσει στα 2.500 μέλη, ενώ γύρω στα 10 τρισ. δολ. των πλουσίων αυτού του κόσμου βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους.


Σχολιάστε εδώ