Το 30% των οφειλετών που είχαν μπει στη ρύθμιση των δόσεων σταμάτησε να πληρώνει!

Κάθε μέρα όλα γίνονται χειρότερα. Και δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο από το Χάρβαρντ για να καταλάβει ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, τα βράχια έρχονται όλο και πιο κοντά.

Πλέον και οι αριθμοί δυστυχούν, μόνο στα χαρτιά ευημερούν. Κάθε μήνα αυξάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι μηνύσεις στα δικαστήρια για χρέη, οι κατασχέσεις, τα καπέλα στον ΦΠΑ και σε κάθε είδος. Και όλα αυτά ένα και μόνο επιβεβαιώνουν:

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

• Το 30% από το 1.000.000 των οφειλετών που έχουν χρέη στο Δημόσιο και έχουν μπει στην πάρα πολύ ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων έχει σταματήσει να πληρώνει, γιατί δουλειά δεν υπάρχει. Απόδειξη, το ότι μειώθηκε 60% ο φόρος εισοδήματος που απέδωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2009 και του 2014, ενώ το 86% των επιχειρήσεων έχει πρόβλημα ανάπτυξης, το δε 40% σκέφτεται να μετακομίσει στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των ρυθμισθέντων οφειλών ήταν 6,5 δισ. ευρώ.

• Πάνω από 300.000 οικογένειες θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε πάρει ο άνθρωπός τους τη σύνταξη που περιμένει εδώ και τρία χρόνια. Τόσες είναι οι αιτήσεις που εκκρεμούν. Ενώ αν είχαν δοθεί, θα έφερναν χρήμα στην Αγορά 4 δισ. ευρώ τον χρόνο.

• Το εφάπαξ, έστω και πετσοκομμένο, περιμένουν χρόνια να το πάρουν οι αποχωρήσαντες από το Δημόσιο.

• Περισσότερα από 5,1 δισ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, που κινδυνεύουν να πάνε μέσα για τον ΦΠΑ που δεν τους έχει πληρώσει το κράτος!

• Περίπου 545.000 έμποροι χρωστάνε στον ΟΑΕΕ 10,3 δισ. ευρώ, από τους οποίους οι 316.500 είναι ενεργοί και συνεχίζουν να δίνουν κάτι από τα 8 δισ. ευρώ που οφείλουν, ενώ 228.000, με χρέη 2,3 δισ. ευρώ, έχουν διακόψει κάθε εμπορική δραστηριότητα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασιλης Κορκίδης.

• Τα capital controls έχουν αυξήσει το κόστος των συναλλαγών, όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, που ζητάει να ληφθούν μέτρα πριν οι καταστροφικές συνέπειες γίνουν ανεπανόρθωτες, τονίζοντας ότι τα κόκκινα δάνεια, ο μειωμένος τζίρος και οι αναβαλλόμενες απαιτήσεις από πελάτες / προμηθευτές (επιταγές, καθυστερήσεις πληρωμών) έχουν μειώσει τη ρευστότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Ο Έλληνας φτωχαίνει και ο Γερμανός πλουτίζει…

Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πλούτο των ευρωπαϊκών νοικοκυριών ήρθε να καταδείξει ότι σε αυτήν την… οικογένεια της ΕΕ, την ώρα που κάποιοι λαοί φτωχαίνουν και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, κάποιοι άλλοι πλουτίζουν. Και… τυχαίνει οι κερδισμένοι να είναι οι Βόρειοι και οι χαμένοι οι Νότιοι. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστεί, εκτός αν στρώνουν οι Γερμανοί τον δρόμο για το τέταρτο Ράιχ. Σύμφωνα με την έκθεση, από τη συρρίκνωση του κατά κεφαλήν πλούτου λόγω της κατάρρευσης της εγχώριας αγοράς ακινήτων και της υποτίμησης της αξίας των σπιτιών οι πρώτοι χαμένοι είναι οι Ιρλανδοί και ακολουθούν κατά πόδας οι Έλληνες.

Οι μεν Ιρλανδοί την τετραετία 2009 – 2013 έχασαν 18.474 ευρώ, ενώ οι Έλληνες 16.909 ευρώ. Αντίθετα, οι Γερμανοί αύξησαν τον πλούτο τους κατά 19.277 ευρώ, οι Ολλανδοί κατά 33.621 ευρώ και οι Βέλγοι κατά 24.005 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ