Στα άκρα ο πόλεμος Σαμαρά – Μεϊμαράκη

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι αιτίες είναι πολλές, αλλά η κυριότερη έχει να κάνει με τα οικονομικά του κόμματος και τις φήμες που διακινούνται από τη Λ. Συγγρού σχετικά με τη διαχείριση που έγινε την περίοδο 2009-2015. Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση και προκλητικές σπατάλες, διατυπώνουν υπαινιγμούς ακόμη και για οικονομικά οφέλη από ορισμένα κεντρικά στελέχη τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ αναφέρονται ακόμη και στο ενδεχόμενο παραπομπής στη δικαιοσύνη.

Οι φήμες αυτές έχουν εξοργίσει, όπως είναι φυσικό, τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να αποτρέψει την εκλογή του κ. Μεϊμαράκη στην προεδρία.

Τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε ένας ακόμη λόγος για να φουντώσει περαιτέρω η μεταξύ τους διαμάχη. Ο κ. Μεϊμαράκης, αν και μεταβατικός πρόεδρος, έχει αρχίσει να «ξηλώνει» από κομματικές θέσεις στελέχη που είχαν επιλεγεί και διοριστεί από τον κ. Σαμαρά. Έχει δε προαναγγείλει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα τερματίσει την απόσπαση στο κόμμα περισσότερων από ογδόντα υπαλλήλων, προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους στο Δημόσιο. Το επιχείρημα που προβάλλει είναι ότι δεν είναι απαραίτητοι για το κόμμα, πέραν του ότι ορισμένοι εξ αυτών είναι περαστικοί ή δεν εμφανίζονται στα κεντρικά γραφεία επί της Λ. Συγγρού. Αρκετοί εξ αυτών αποσπάσθηκαν στο κόμμα επί αρχηγίας Σαμαρά, ήταν δηλαδή απόφαση δική του ή των στενών συνεργατών του.


Σχολιάστε εδώ