Μπαλώματα…

«Ο πραγματικά προοδευτικός χώρος δεν μπορεί να συγκροτηθεί με συνενώσεις πολιτικών μηδενικών, ούτε με ανακύκλωση ενός φθαρμένου πολιτικού προσωπικού που αδυνατεί να σχεδιάσει μια διαφορετική διαδρομή εξόδου από την κρίση.

Ο πραγματικά προοδευτικός χώρος δεν μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση από τις κοινωνικές διεργασίες, αλλά να συμμετέχει ενεργά σε αυτές. Η κοινωνία πρέπει να εκφραστεί. Οι άνεργοι πρέπει να εκφραστούν. Όσοι γύρισαν τις πλάτες τους στην τελευταία εκλογική διαδικασία πρέπει να εκφραστούν. Τα θύματα της κρίσης πρέπει να εκφραστούν», τονίζεις σε δήλωσή σου.

Αν κατάλαβα σωστά, τα σημερινά υπολείμματα, που άφησαν πίσω τους ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και όλοι αυτοί που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις με Δεξιά και ολίγην Αριστερά Κουβέλη, δεν θεωρείς -και σωστά- ότι μπορούν να φέρουν το νέο, αυτό που θα εκφράσει προοπτικά τη δημοκρατική παράταξη και θα φέρει τη νέα αλλαγή.

Με παλιά υλικά, Γιώργο Παναγιωτακόπουλε, και κάποια που έχουν απομείνει από τον… γείτονα μόνο μπαλώματα μπορούν να γίνουν, για να συντηρούν μια ετοιμόρροπη καλύβα όλοι εκείνοι που κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ τσόντα της Δεξιάς, οι οποίοι χωρίς… στασίδι δεν μπορούν να ζήσουν.

***

@ Φαγωμάρα έχει πέσει στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και κυβερνητικής. Χαρακτηριστική είναι η κόντρα του γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανου Ξεκαλάκη με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο επειδή ο πρώτος τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για κάποιους που ονειρεύονται υπουργικά κοστούμια και πάσχουν από κυβερνητισμό. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, που κάθε άλλο παρά «συμπαθών» του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται, αντέδρασε, διαμηνύοντας στον γραμματέα πως τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να αποτελούν μονοπρόσωπες αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να συζητιούνται αναλυτικά στα όργανα.

Άρχισαν τα όργανα…


Σχολιάστε εδώ