Επί του πιεστηρίου

Αντίο, Μόσχα… Στο ακέραιο επιβεβαιωθήκαμε όταν στο προηγούμενο φύλλο γράφαμε «Τέρμα η Μόσχα». Σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια Άμος Χοκστάιν, που… βρέθηκε στην Αθήνα, στην οποία ήταν «παρών» και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δόθηκαν οι… διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον ενεργειακό σχεδιασμό της Δύσης. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στο φλερτ με τη Μόσχα, που αποδείχθηκε πολύ ερασιτεχνικό.

Καλημέρα, Ουάσινγκτον…

***

Την Τρίτη το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα ανακηρύξει σε ειδική τελετή επίτιμο διδάκτορα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος από αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και θα παραστεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

***

Ομολογία, έστω και ύστερα από πολλά χρόνια από τότε που γινόταν το… έγκλημα. Η «Καθημερινή», με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο χαλάει την πιάτσα, παραδέχεται ότι «η εξυγίανση του χώρου της ενημέρωσης είναι απαραίτητη». Αφού ήταν απαραίτητη, γιατί δεν το έλεγε χρόνια πριν; Κι αν ο Τσίπρας δεν ξεκινούσε την εξυγίανση, θα το έλεγε ή θα συνεχιζόταν το πάρτι της διαπλοκής;

***

Ποιος είπε ότι τα Μνημόνια ήταν καταστροφή; Για ρωτήστε τον Βαρουφάκη… Για τη χώρα και τον λαό, ναι. Όχι, όμως, για τον Γιάνη. Περιζήτητος έχει γίνει σε όλες τις χώρες. Πανζουρλισμός γίνεται όπου μιλάει. Και το κασέ του όλο και μεγαλώνει. Στις ξένες εφημερίδες γράφτηκε ότι για κάθε ομιλία του η ταρίφα είναι 55.000 ευρώ, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

• Για τον Γιώργο Παπανδρέου η τιμή έχει πέσει. Είναι, όπως ακούω, γύρω στα 30.000 ευρώ.

• Το σκέφτεστε πού έχουν φτάσει κάποιοι, να θέλουν να μάθουν πώς μπορείς να βουλιάξεις μια χώρα…

***

Αποχαιρέτισε την… Αλεξάνδρεια ο Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας – Μνημονίου 3 ήταν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η απόστασή του από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει. Και διευκρίνισε ότι η αποχώρησή του δεν συνδέεται με τη συμμετοχή του σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της Αριστεράς. Ποιας Αριστεράς, βέβαια; Προφανώς, ο Κορωνάκης το ξεκαθάρισε για να μην πουν ότι πάει στον Λαφαζάνη.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ