Δεν υπογράψαμε Σύμφωνο Παράδοσης

Οι απαιτήσεις που διατυπώνονται από την πλευρά των δανειστών υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και ενδεχόμενη ικανοποίησή τους θα άνοιγε τον δρόμο για μαζικές κατασχέσεις ακινήτων. «Άλλο πράγμα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και άλλο να θεωρούν κάποιοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος εταίρος αλλά κατάδικος που εκτίει κάποια ποινή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Προειδοποίησε, δε, ότι αν κάποιοι επιμένουν να θέλουν να εκδικηθούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό «πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την Ελλάδα αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη». Διεμήνυσε ακόμη ότι παράλογες παρεμβάσεις, ακραίας φιλελεύθερης κοπής, που απειλούν την κοινωνική ειρήνη, αποτελούν ευθεία παρέμβαση ενάντια στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος. Έθεσε, μάλιστα, ως προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και «να αποκαταστήσουμε την οικονομική σταθερότητα, διατηρώντας την πολιτική σταθερότητα».

Αναφερόμενος στα μηνύματα της επίσκεψης του Φρ. Ολάντ στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το βασικό μήνυμα είναι πως η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή διαίρεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φύγει από το τραπέζι και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να την επαναφέρει στο μέλλον. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, ορισμένοι να το σκέφτονται ή να το συζητούν, αναφερόμενος κατά κύριο λόγο στη Γερμανία.


Σχολιάστε εδώ